Fanoušci čekají na třetí dobrodružství sympatické bandy hrdinů už pěknou řádku let. Nicméně jakmile třetí díl Strážců Galaxie konečně do kin dorazí, zároveň by svým oblíbeným hrdinům měli být připraveni dát své sbohem. Režisér a scénárista James Gunn, který se postaral i o předešlé dva díly, v nedávném rozhovoru pro Deadline potvrdil, že Strážci Galaxie 3 budou zakončením trilogie, ve kterém ikonické hrdiny uvidíme pospolu naposledy. V rozhovoru prohlásil:

,,Tohle je pro nás konec, bude to naposledy, co diváci tým Strážců uvidí. Je to opravdu velkolepé a temné, navíc také odlišné od toho, co by lidé mohli očekávat. Chci zůstat věrný postavám a příběhu, taktéž chci dát lidem zakončení, které si celý děj zaslouží. To je vždy trochu děsivé. Dělám, co můžu.“

Takže pokud na třetí film půjdete do kina, raději si s sebou vezměte nějaké kapesníky. Ovšem nejenom kvůli tomu, že celý příběh Strážců bude končit, ale i kvůli potenciální smrti jedné z hlavních postav. 

Už nějakou dobu se šíří zvěsti o tom, že jeden ze Strážců má ve třetím díle zemřít. Fanoušci tak vycházejí podle teorie, jež se týká barev loga názvů jednotlivých filmů. Ona barva má vždy představovat určitý charakter, který má v nadcházejícím snímku zemřít. Vhledem k barvě loga názvu třetího dílu mnoho fanoušků předpokládá, že zubatá si tentokrát brousí kosu na Draxe. To jsou však všechno pouhé teorie, je rozhodně možné, že nás snímek překvapí zcela jinačím způsobem. Ve třetím dílu se každopádně dočkáme nejenom nové postavy jménem Adam Warlock (Will Poulter), ale taktéž se možná objeví i známý marvelovský padouch High Evolutionary, který dal v komiksech zabrat i samotným Avengerům. 

Gunn už v minulosti upozorňoval na to, že třetí díl bude nejenom temnější, ale také nebude tím, co od toho lidé očekávají. Ať už to znamená cokoliv, rozhodně se máme na co těšit. Možná. Ve třetím díle každopádně opět uvidíme staré známé herecké sympaťáky jako Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Karen Gillan, Pom Klementieff, Bradley Cooper a Vin Diesel. Produkce momentálně úspěšně pokračuje i nadále, přičemž pokud vše půjde dobře, tak bychom se třetího dílu mohli dočkat 23. 5. 2023.