Co si budeme povídat, součástí úžasnosti Strážců Galaxie je i pořádně nabitý soundtrack. A i přestože nadcházející vánoční speciál, kterého se na Disney+ dočkáme již pozítří, není považován za plnohodnotný díl, režisér James Gunn fanoušky ujistil, že i on bude mít parádní nadílku skvělé hudby, kterou si fanoušci budou moct dosyta vychutnat. A nyní konečně také víme, z jakých písní se celý soundtrack bude skládat. Projít a pustit si je můžete níže.

Nepřekvapivě se jedná hlavně o písničky s vánoční tematikou, přičemž na tvorbě jedné z nich se podílel i legendární Kevin Bacon, který bude ve speciálu hrát jednu z primárních rolí. Respektive sebe. Soundtrack se každopádně skládá z následujících písní…

"Dead By X-mas" – Hanoi Rocks

"Christmas Treat" – Julian Casablancas

"Mrs. Claus" – Little Jackie 

"Just Like Christmas" – Low 

"Christmastime" – The Smashing Pumpkins

"Fairytale of New York" – The Pogues feat Kirsty MacColl

"Christmas Wrapping" – The Waitresses 

"Is This Christmas" – The Wombats

"I Want An Alien For Christmas" – Fountains of Wayne

"I Don't Know What Christmas Is (But Christmastime Is Here)" – Old 97's

"Here It Is Christmastime" – Kevin Bacon and Old 97's

Od dob vydání oficiálního traileru už také víme, o čem nadcházející speciál bude. Peter Quill (Chris Pratt) se stále trápí kvůli tomu, že je Gamora (Zoe Saldana) fuč. A to natolik, že s ním skoro vůbec není žádná řeč. Na Zemi ale brzy budou Vánoce. A zbytek Strážců se tak rozhodne, že Petera rozveselí nějakým parádním dárkem.

Mantis (Pom Klementieff) a Drax (Dave Bautista) se shodnou na tom, že oním dárkem musí být něco opravdu speciálního. Nebo snad… někdo opravdu speciální? Oba si tak vzpomenou na Star Lordova „hrdinu“, kterým je sám Kevin Bacon (Kevin Bacon). Tomu se ale ani trochu líbit nebude. 

Speciál se tak bude odehrávat po událostech čtvrtého Thora, přičemž částečně svými dějovými prvky vydláždí cestu ke třetímu dílu Strážců. James Gunn taktéž uvedl, že člověk nemusí zhlédnout žádnou předešlou marvelovku, aby si snímek užil, ale rozhodně se bude hodit, když už bude míst zkouknuté alespoň předchozí dva díly Strážců a poslední dva Avengers filmy, na které bude speciál občas odkazovat.

Kromě výše zmíněných se můžeme samozřejmě těšit i na zbytek Strážců, tedy na Rocketa (Bradley Cooper), Groota (Vin Diesel) a Nebulu (Karen Gillan).

Oficiální premiéra na Disney+ je stanovená na 25. 11. 2022.