Kultovní britský agent James Bond se během letošního podzimu objeví v dalším komiksu od amerického vydavatelství Dynamite Comics. V minisérii s názvem James Bond: Himeros bude agent 007 řešit podivné obvinění miliardáře Richarda Wilhelma a ochraňovat jeho asistentku.

Scénář k minisérii vytvořil oceňovaný televizní scenárista a producent Rodney Barnes. Ten se v minulosti podílel na několika epizodách pro seriály Američtí bohové, Everybody Hates Chris či The Boondocks. Co se komiksové tvorby týče, ani zde Barnes není žádný nováček. Jeho rukopis můžete znát například ze sérií Falcon či Star Wars. V současné době taktéž pracuje na minisérii The Army of Darkness: 1979, o které jsme vám nedávno přinesli samostatný článek.

„Vždycky jsem miloval Jamese Bonda: knihy, filmy a komiksy,“ řekl Barnes během rozhovoru pro magazín SYFY WIRE. Podle jeho slov se chce během tvorby co nejvíce přiblížit vizi Iana Fleminga, otce tohoto legendárního britského agenta.

Fanoušky komiksů o agentovi 007 jistě potěší i návrat italského kreslíře Antonia Fuso, který svůj zajímavý grafický styl předvedl například ve svazku James Bond: Case Files Vol. 1. Kromě Jamese Bonda již nějaký čas spolupracuje na komiksové sérii G.I. Joe: Cobra.

Jak jsme již lehce nastínili v úvodu, příběh minisérie James Bond: Himeros se bude týkat britského miliardáře Richarda Wilhelma, který skončil za mřížemi z důvodu obvinění z obchodování s nezletilými. Pobyt ve vazbě znamená jediné, jeho tajné zločinecké spojení s ostatní elitou světa by mohlo být odhaleno.

Jedním z jeho kontaktů je i obchodník se zbraněmi Anton Banes. Aby skryl své zločinecké stopy, najme záhadného vraha Kina, aby Wilhelma zavraždil a zahladil jakýkoliv usvědčující důkaz, který by Banese mohl dostat za mříže.

V tento moment přichází agent 007. Jeho prací bude rozluštit záhadu a ochránit Wilhelmovu asistentku Sarah Richmond, která má hlavu plnou vzácných tajemství. Sarah je Bond girl jako žádná jiná. Může ji agent 007 věřit, nebo se jedná jen o dalšího zločince?

První sešit minisérie James Bond: Himeros se v prodeji objeví během letošního října/októbra. Jak je v USA zvykem, komiks bude k dispozici ve vícero variantách s obálkami od různých komiksových ilustrátorů.