POZOR! Následující řádky obsahují spoilery k filmu Spider-Man: Bez domova.

Ano, možná je tohle upozornění zcela zbytečné psát, protože už jen podle titulku mnohým čtenářům dojde, čeho se tento článek bude asi týkat. Ale tak co, necháme ho tam už jen z principu. Třetí díl o Spider-Manovi patřil mezi nejočekávanější filmy roku 2021. A když nakonec dorazil, jednalo se vyloženě o nevídanou senzaci. Nejenže se jedná o jednu z nejlépe hodnocených marvelovek všech dob, film taktéž za tu krátkou dobu po premiéře stačil vydělat pohádkových 1,53 miliard dolarů. Z podstatné části za to ale možná také vděčí uniklé informaci, že se ve filmu po boku Toma Hollanda měli objevit i předchozí dva představitelé pavoučího hrdiny – Tobey Maguire a Andrew Garfield. Před premiérou filmu ale oba dva herci své účinkování ve třetím Spider-Manovi popírali. Toto lhaní si obzvlášť užíval Andrew Garfield.

Na začátku podzimu minulého roku se začala po internetu šířit fotka Andrew Garfielda, který se zcela očividně nacházel na jakémsi natáčení, přičemž na sobě měl spider-manovský oblek. Fotka mezi fanoušky samozřejmě vyvolala nesmírný rozruch, tudíž herec byl následně vyloženě bombardován zvídavými otázkami, zda se objeví v nadcházejícím Spider-Manovi. Garfield však vytrvale ve všech médiích prohlašoval, že se v něm neobjeví, protože s ním nemá nic společného. Ven však začaly unikat další informace, například obleky všech tří filmových Spider-Manů, plus i fotka, na níž stojí všichni tři představitelé u sebe. Fanoušci tak Garfieldovo lhaní příliš nebaštili, dokonce si z něho začali následně dělat i legraci. A jakmile konečně dorazila premiéra filmu, Garfield si mohl od svého kecání konečně odpočinout. V nedávném rozhovoru pro The Wrap ale prohlásil, že ono lhaní ho vlastně strašně bavilo, přičemž ho přirovnal ke hraní Městečka Palerma.

,,Bylo to jako kdybych hrál obří hru Městečka Palerma se všemi novináři a ostatními lidmi, co si to také mysleli, a bylo to opravdu zábavné. Občas přišly momenty, kdy jsem si říkal: ,Bože, já nesnáším lhaní.´ Nerad lžu, navíc jsem mizerný lhář, ale snažil jsem se to furt rámovat jako hru.“ 

Momentálně se fanoušci dovolávají toho, aby s Garfieldem vznikl třetí díl Amazing Spider-Man. Maguire a Holland již mají své pavoučí trilogie dokončené, Garfield se však bohužel zasekl pouze u dvou dílů, protože jeho sérii nechalo studio Sony potopit. Na to reagoval i sám herec, který prohlásil, že by se něčemu takovému rozhodně nebránil. Všechno ale závisí na studiu Sony, které má filmové Spider-Many pod palcem. Zda nakonec třetí díl skutečně vznikne, je zatím ve hvězdách.

A jako bonus na konec článku přihodíme i jedno fanouškovské video, které si tropí z hercovo lhaní žerty.