Za posledních několik let zaznamenala moderní společnost vzestup nejrůznějších vychytaných technologií, které nám stále více a více ulehčují život. Netflix proto nedávno představil nový dokumentární seriál jménem Jaká je budoucnost, ze kterého by silně mohla čerpat série Černé zrcadlo, protože bude vyprávět o tom, čeho všeho by ještě lidstvo ve vědě a technologii mohlo dosáhnout. Na oficiální trailer se můžete podívat výše. Upoutávka tak poskytne pohled na řadu nejrůznějších a inovativních technologických pokroků, včetně těch, které již existují, případně jsou teprve ve vývoji. Samozřejmě ale přijde řeč i na vize, které jsou zatím pouze hypotetické.

Mezi tyto technologické zázraky tak například patří aplikace, která může lidem říct, co se nám pes přesně snaží sdělit, možnost kvantifikovat míru lásky, zcela nahradit telefony brýlemi a dokonce i vytvořit digitální posmrtný život, jenž by nám svým způsobem zajistil nesmrtelnost (Mimochodem, přesně tímto tématem se už výše zmíněné Černé zrcadlo zabývalo). Upoutávka taktéž obsahuje krátké rozhovory s vědci, sociology a profesory. kteří diskutují o různých pokrocích, přičemž dávají najevo své nadšení z budoucnosti. Seriál by se ale zároveň měl zabývat i otázkou, zda ona touha zdokonalit lidstvo pomocí vědy není příliš nebezpečnou věcí. Především bychom se ale měli dozvědět, zda se některých z výše zmíněných zázraků v budoucích letech skutečně dočkáme. 

Seriál bude mít celkem 12 epizod, přičemž každá z nich bude mít asi 25 minut. Vyjde ve dvou částech, prvních šest epizod vyjde 21. 6. 2022 a dalších šest o týden později. Seriálem nás provede hlas herečky Jurnee Smollett, mezi hlavní producenty patří Chad Mumm, Mark W. Olsen, Max Heckman, Michael John Warren a Chris Grosso.

Oficiální premiéra první části je stanovená na 21. 6. 2022, premiéra druhé části zas na 28. 6. 2022.