Na začátku roku 2021 srdce mnohých fanoušků Zacka Snydera zaplesala radostí, protože tehdy vyšel oficiální trailer na jeho další zombie jízdu jménem Armáda mrtvých. V ní se představili herci jako Dave Bautista, Ella Purnell, Tig Notaro, Omari Hardwick a Matthias Schweighöfer, kteří ztvárnili členy zvláštního týmu, jenž se vydal do zombíky zamořeného kasina, aby si z něho odnesl opravdu pořádnou škváru. Film byl ale nakonec spíše zklamáním, které však zabaví na jedno deštivé sobotní odpoledne.

Ale i přes rozporuplné hodnocení jak od kritiků, tak i u diváků, zaznamenal snímek na Netflixu skvělý úspěch se sledovaností. Není proto divu, že služba podepsala se Snyderem smlouvu, v rámci které v onom nemrtváckém univerzu ještě nějaký ten pátek zůstane. Na konci roku 2021 tak vyšel prequel Armáda lupičů, který tentokrát zrežíroval Matthias Schweighöfer, představitel zloděje Ludwiga Dietera.

Netflix ale samozřejmě počítá s tím, že sám Snyder se vrhne také na plnohodnotné pokračování původního snímku. A jak to s ním zatím vypadá? 

Inu, režisér fanoušky ujistil, že plány na rozšiřování jeho zombie universa stále žijí a myslí na ně. Stejně tak už dávno ví, jakým směrem chce značku posunout kupředu. Otázkou však je, kdy k tomu vlastně dojde. Snyder totiž pro Netflix připravuje ještě jednu podívanou.

A tou je samozřejmě nadcházející epická sci-fi jménem Rebel Moon, která by měla na platformě premiérovat na konci letošního roku. Zdá se ale, že práce na filmu, který v podstatně vznikl ze Snyderova námětu na Star Wars projekt, je pěkným žroutem času. Od konce léta minulého roku už navíc víme, že Netflix počítá s pokračováním. Ale vše bude samozřejmě záležet na tom, nakolik velký bude o první díl zájem. Asi netřeba připomínat, že právě tato platforma má pověst nemilosrdného kata, který bez váhání zruší cokoliv, co mu dostatečně nevynáší.

Ze Snyderova vyjádření se zdá, že plány na pokračování Armády mrtvých se naplno rozjedou až po premiéře Rebel Moon, ke které dojde 22. 12. 2023. Filmař také údajně stále počítá se seriálovým anime spin-offem jménem Army of the Dead: Lost Vegas, ale toho se nakonec dočkáme o něco později. Podle Snydera údajně došlo k technickým komplikacím, které projekt trochu vybočily z kolejí. 

Pokračování prvního dílu by se podle všeho mohlo jmenovat Planeta mrtvých, ovšem jak už asi může být podle názvu zřejmé, tentokrát se dočkáme zombie katastrofy v globálním měřítku. Pokud tedy na druhý díl skutečně dojde, budeme se modlit, aby to tentokrát dopadlo o něco lépe.

A pokud jste náhodou nezhlédli naši recenzi na Armádu mrtvých, můžete se na ni podívat níže.