Návrat nejmilovanějšího sériového vraha USA se už kvapem blíží. Seriál se tak pokusí napravit si reputaci po špatně přijaté osmé sérii, která pro mnohé (oprávněně) byla nesmírným zklamáním. I když už o deváté sérii víme poměrně dost informací, jedna věc byla donedávna stále nejasná. Jak to vlastně bude s intrem. V předchozích sériích nám intro s notnou dávkou ironie ukazovalo Dextera, který se nonšalantně připravoval na svůj den. Tato příprava zahrnovala hygienu, snídani a samozřejmě ranní kafe. Vše končí odchodem Dextera ze svého bytu do záře horkých slunečních paprsků Miami. 

Seriálové intro

V deváté sérii je však Dexter daleko od Miami, přičemž rozhodně už nemá svůj moderní fajn byt, ve kterém si ukládal svá krvavá sklíčka za každého skoleného padoucha. Tudíž začínat každou epizodu oním ikonickým intrem by bylo poměrně divné. Díky americkému webu The Wrap už ale známe odpověď. Podle Clydea Phillipse, který se vrací na pozici showrunnera seriálu, se už původního intra rozhodně nedočkáme. Zároveň ani nepotvrdil, zda devátá série vůbec nějaké intro mít bude, ale pokud ano, diváci by prý rozhodně neměli očekávat žádnou žoviálnost a ironii, která byla charakteristickým prvkem pro intro původní. 

Devátá série, která ponese název “Dexter: New Blood“, se bude odehrávat ve fiktivním městě Iron Lake, kde Dexteřík bude přebývat pod jménem Jim Lindsey. Role se opět ujme Michael C. Hall. Zároveň se také můžeme těšit na Jennifer Carpenter, která se zas zhostí role Dexterovy sestry Debry, a překvapivě i na Johna Lithgowa. Ten si zopakuje roli největšího zlosyna, se kterým se Dexter musel střetnout, hrozivého Arthura Mitchella (aka The Trinity Killer). 

Série bude mít deset epizod a začne vycházet od 7.11.2021.