O získání superschopností asi snil každý z nás. Co kdybychom ale žili ve světě, kde jsou nadpřirozené síly běžnou součástí každodenního života? Přesně o tom bude vyprávět nový komediální seriál Extraordinary, na jehož oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na mladou ženu jménem Jen (Máiréad Tyers), jejíž život je poměrně dost nezáviděníhodný. Nemá se sice úplně špatně, ale je to asi jediná osoba ve městě, ve které se pořád neprobudily žádné superschopnosti. Krapet otrávená Jen je tak nucena žít zcela normálním a prostým životem ve světě, kde snad každý ovládá nějakou unikátní schopnost, například supersílu, telekinezi, měnění podob a létání. V rámci toho se k ní všichni chovají s až přehnaným soucitem, jako kdyby měla každým dnem zemřít. 

Je známo, že člověk by měl získat nějakou superschopnost vždy po příchodu 18. narozenin. Jen už ale má 25 let. A stále nic. Seriálová hrdinka se tak začne čím díl víc trápit ne úplně kvůli tomu, že žádné nadpřirozené síly dosud nezískala, ale protože se kvůli tomu cítí jako vyvrhel.

Oporou jí ale bude nejenom její kamarádka jménem Carrie (vsadíme se, že ta ovládá telekinezi), ale i jistý mladík se schopností létání, s nímž začne navazovat romantický vztah. Jak plyne čas, tak si Jen začne uvědomovat, že mít život bez superschopností nakonec nemusí být tak špatné. A v mnoha ohledech je její „normálnost“ vlastně jedna velká a záviděníhodná výhoda. 

Tvůrkyní a hlavní scenáristkou seriálu se stala Emma Moran, o režii jednotlivých epizod se postarali Toby McDonald, Jennifer Sheridan a Nadira Amrani. Dále se v seriálu dočkáme herců jako Siobhan McSweeney, Robbie Gee, Safia Oakley-Green a Ned Porteous.

Oficiální premiéra na Hulu a Disney+ je stanovená na 25. 1. 2023.