Oceňovaný íránský režisér Vahid Jalilvand představí na momentálně probíhajícím filmovém festivale v Benátkách svůj nejnovější film, kterým bude drama Beyond the Wall. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na slepého muže jménem Ali (Navid Mohammadzadeh), který se z neznámého důvodu pokusí spáchat sebevraždu. A i přestože se mu to málem povede, jeho pokus na poslední chvíli zhatí ohlášení policie, která pronásleduje jakousi ženu, jež uprchla právě do domu, kde Ali bydlí. Po nějakém čase slepý Ali zjistí, že tato uprchlice jménem Leila (Dayana Habibi) se schovala právě v jeho bytě. Od policejních vyšetřovatelů pak následně zjistí, co za jejím útěkem přesně stálo. 

Podle nich je Leila zodpovědná za smrt strážníka, který zemřel během dělnických protestů. Leila to však popírá, sama je navíc nanejvýš rozrušená z toho, že se nemůže postarat o svého čtyřletého syna. Postupem času se Ali s Leilou spřátelí a začne jí poskytovat útočiště. Jak je ale patrné z traileru, který toho divákovi ukáže možná až příliš moc, věci se nakonec zvrtnou. Ale jelikož Leilina přítomnost pomohla Alimu vyrovnat se svým vlastním nezáviděníhodným údělem, bude více než ochotný za ni položit život. 

Režisér Vahid Jalilvand, který se zároveň postaral také o scénář, už v minulosti na benátském filmovém festivalu zabodoval. A to s filmem Bez data, bez podpisu z roku 2017, za který získal Cenu Orizzonti za nejlepší režii. Dále se ve snímku představí herci jak Amir Aghaei, Saeed Dakh a Danial Kheirikhah.

Zatím však není známo, kdy přesně se snímek objeví v ostatních kinech.