Z názvu právě probíhající akce Star Wars Celebration Europe 2023 tak nějak vyplývá, že se soustředí na Star Wars. Nezapomínejme ale na to, že příběhy z předaleké galaxie spravuje společnost Lucasfilm, v níž se zrodil i Indiana Jones v podání Harrisona Forda. A tak tu máme nový trailer na pátého Indyho.

Čerstvá upoutávka na snímek Indiana Jones a nástroj osudu sází na velmi zajímavý hudební doprovod - slavnou skladbu Sympathy for the Devil od skupiny Rolling Stones. Jakmile se ale tenhle parádní song spojí s klasickým hudebním motivem Indiany Jonese od Johna Williamse, může rázem docela snadno vzniknout dojem, že doktor Jones v 60. letech bude možná opravdu fungovat.

Trailer navíc dává víc prostoru dalším postavám, jejichž snažení po boku Indyho zrežíroval James Mangold (Logan: Wolverine, Le Mans '66, jeden z nových Star Wars filmů). Patří mezi ně Indyho kmotřenka Helena (Phoebe Waller-Bridge), její otec Basil (Toby Jones), nacistický vědec Jürgen Voller (Mads Mikkelsen), jeho poskok Klaber (Boyd Holbrook), dále Renaldo (Antonio Banderas) a samozřejmě starý dobrý Sallah (John Rhys-Davies).

Čekání na 29. června/júna 2023, kdy se Indiana Jones a nástroj osudu objeví v našich kinech, si kromě traileru můžete zkrátit také zkoumáním nového retro plakátu k filmu.