Jelikož se James Gunn stal spolu s Peterem Safranem jednou z hlav DC Films, samozřejmě to znamená, že bude muset dát sbohem Marvelu. K tomu dojde po premiéře dlouho očekávaného třetího dílu Strážců Galaxie, kterého se dočkáme ke konci letošního jara. A i přestože se bude jednat o jaksepatří emocionální rozloučení, rozhodně to neznamená, že Gunn bude muset zpřetrhat vazby také s hlavními hvězdami celé své trilogie. Po rozhovoru, jenž poskytl serveru Empire Magazine, se navíc zdá, že představitelé našich milovaných Strážců by se mohli v budoucnu objevit v některých filmových DC projektech, které momentálně Gunn se Safranem připravují. Jmenovitě byla řeč o hercích jako Chris Pratt, Pom Klementieff, Dave Bautista, Zoe Saldaña a Karen Gillan. Během rozhovoru tak Gunn prohlásil následující:

,,Tito herci jsou pro mě jako vlastní rodina. Nemohu dostatečně vyjádřit, jak blízko mám ke Chrisu Prattovi, Pom, Daveovi, Zoe a Karen. Ale také vím, že se všemi těmito lidmi budu znovu individuálně pracovat. Asi v té mé druhé práci.“ 

Nyní je samozřejmě otázkou, kam přesně by výše zmínění herci do rekonstruovaného DC univerza zapadli. Gunn DCEU obohatil svým Sebevražedným oddílem z roku 2021, následně také seriálem Peacemaker s Johnem Cenou v hlavní roli. Pro ten momentálně chystá druhou řadu, zároveň také pracuje na dalších DC projektech, včetně zatím nepojmenovaného seriálu, který by se měl údajně zaměřit na Amandu Waller.

Hlavně ale pracuje na scénáři dalšího snímku o Supermanovi, který sice nebude žádný další origin story, ale zaměří se superhrdinova mladší léta. I nadále se ale na sociálních sítích potýká s hněvem určitých fanoušků, kterým se nelíbí, že kvůli jeho vizi musel z role odejít Henry Cavill. 

Co se týče třetího dílu Strážců, naše hrdiny čeká střetnutím se slavným marvelovským padouchem High Evolutionary (Chukwudi Iwuji), který je vyloženě posedlý evolucí. Dave Bautista navíc nedávno potvrdil, že to bude naposledy, co fanoušky milovaného a často krutě upřímného Draxe ztvární, což může vyvolat otázky o jeho osudu ve filmu.

Na odpovědi si ale holt budeme muset počkat. A to až do 4. 5. 2023, kdy třetí Strážci Galaxie vejdou do kin. Necháme se každopádně překvapit, kdo všechno se z celé party vlastně do DC univerza nakonec podívá.