Scott Caan, který se ve filmovém světě obzvlášť proslavil pro svou roli Turka Malloye z trilogie Dannyho parťáků, ztvární hlavní roli v nadcházejícím hvězdně obsazeném akčním thrilleru jménem One Day as a Lion, který bude premiérovat už za dva týdny. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na chlapíka jménem Jackie Powers (Caan), který má pěkně povedeného synátora Billyho (Dash Melrose). Jakožto mladý delikvent momentální čelí soudu, který ho může šoupnout do basy na hezkou řádku let. Jeho otec tak musí najít dobrého právníka, který by jeho syna dostal z bryndy. Ale to samozřejmě nebude nic levného. Jackie tak musí rychle získat nějakou škváru, aby svému synovi pomohl. A kterým osvědčeným způsobem se dá urychleně získat hromada prachů? Ano, samozřejmě zločinem. S Jackieho se tak stává amatérský hitman, ale hned jeho první prácička potvrdí, že na něco takového musí být člověk aspoň trochu vycvičený. 

Jackie tak od svých mafiánských nadřízených dostane za úkol sejít se s Walterem Boggsem (J. K. Simmons), lstivým dlužníkem, ze kterého musí Jackie jakýmikoliv prostředky dostat prachy. Při setkání se však okamžitě ukáže, že Jackie není pro práci stavěný. Nosí směšný knírek v bláhové snaze utajit svou identitu, zdráhá se Walterovi vyhrožovat a navíc v krátké přestřelce omylem zabije kuchaře v místní restauraci. Celý tenhle malér upoutá pozornost mafiánského bosse Paulyho Russoa (Frank Grillo), který začne jít Jackiemu po krku.

Zdá se, že všechno jde od desíti k pěti, ale Jackie má jednu malou naději. Ta přijde v podobě servírky Loly (Marianne Rendón), se kterou se Jackie spojí, aby mohli oklamat její bohatou a umírající matku. Pokud vše půjde dobře, čeká na ně šťavnatá finanční odměna. Podle tvůrců tak bude snímek poctou filmografii Quentina Tarantina a bratrů Coenů. 

O režii se postaral John Swab, který je zodpovědný za thrillery jako Ida Red (2021), Body Brokers (2021) a Little Dixie z roku letošního. Ve všech z nich se objevil i výše zmíněný drsňák Frank Grillo. Scénář zpracoval sám Scott Caan.

Dále se ve snímku objeví herci jako Virginia Madsen, Taryn Manning, Slaine, Billy Blair, Gabriel Hansen, Bruce Davis a Danny Boy O'Connor.

Ve vybraných kinech se snímek objeví 7. 4. 2023, na VOD pak dorazí o tři dny později.