Pokud je někdo, kdo z ohlášeného návratu studií New Line Cinema a Warner Bros. Discovery do Tolkienovy kouzelné Středozemě určitě neměl radost, tak je to právě Amazon, protože to pro jeho úspěšný seriál Pán prstenů: Prsteny moci bude znamenat nepříjemnou konkurenci. Jennifer Salke, generální ředitelka Amazonu, však prohlásila, že si s tím neláme hlavu, protože věří, že seriál má dostatek fanouškovské lásky, která ho udrží nad hladinou po ještě dlouhou dobu. O tom se budeme moct přesvědčit patrně už někdy během příštího roku, kdy k nám dorazí druhá řada Prstenů moci, která se právě natáčí.

A nedávno jsme se dozvěděli další tři poměrně známá jména herců, kteří se připojují k už tak velice rozsáhlému obsazení. Ve druhé řadě se tak objeví Ciarán Hinds, Rory Kinnear a Tanya Moodie, ovšem zatím není známo, které role mají přesně ztvárnit. 

Charismatický Ciarán Hinds debutoval s herectvím ve slavném filmu Excalibur (1981) od Johna Boormana, který by si měl POVINNĚ pustit každý, kdo má rád Pána prstenů. Během let se tak objevil ve snímcích jako Road to Perdition (2002), Mnichov (2005) a Až na krev (2007). Minulý rok byl navíc poprvé nominován na Oscara za svou roli v dramatu Belfast. Mnozí ho však budou také znát ze Hry o trůny (2011), ve které ztvárnil Mance Nájezdníka.

Londýňan Rory Kinnear se pro některé z nás navždy zapsal do paměti pro svou roli britského premiéra v první epizodě seriálu Černé zrcadlo (2011). Objevil se ale také v bondovkách s Danielem Craigem, ve kterých ztvárnil člena MI6 Billa Tannera. Minulý rok se objevil v jedné z hlavních rolích v hororu Men, který natočil talentovaný depkař Alex Garland.

Tanya Moodie působí především v seriálovém světě, vidět jsme ji mohli ve známých sériích jako Sherlock (2010), Nezvěstná (2017) a Čas čarodějnic (2018). Střihla si také malou roli ve snímku Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019), kde si zahrála Bellavu Parnadeem, jednu z vrchních velitelek Prvního řádu. Minulý rok se objevila i v dramatu Empire of Light od režiséra Sama Mendese. 

První řada Prstenů moci sice slavila úspěch se sledovaností, ale reakce diváků jsou rozhodně mnohem rozporuplnější. Showrunneři Patrick McKay a John D. Payne ale každopádně slibují, že nám nadělí sezónu, která bude „ve všech směrech větší a lepší. Vernon Sanders od Amazonu také sdělil, že druhá řada už bude mít mnohem rychlejší tempo. Fanoušci se ale hlavně mohou těšit na mnohem větší bitvy, stejně tak i určité ikonické sekvence z původních předloh od J. R. R. Tolkiena.

Dále se v druhé řadě objeví nováčci jako Gabriel Akuwudike, Yasen ‘Zates’ Atour, Ben Daniels, Amelia Kenworthy, Nia Towle, Nicholas Woodeson a Sam Hazeldine, který v roli padoucha Adara nahradí Josepha Mawlea.

Druhá řada však zatím nemá stanovené datum premiéry.