Před dvěma měsíci nám 20th Century Studios nadělilo první pořádný trailer na nadcházející komediální detektivku jménem Amsterdam, která se může chlubit opravdu parádním hvězdným obsazením. A jelikož má do amerických kin dorazit přesně za měsíc, výše zmíněné studio se tak s fanoušky podělilo o další krátkou upoutávku, na kterou se můžete podívat výše.

Jak už nějakou dobu víme, příběh se zaměří na hrdinskou trojici, kterou tvoří Christian Bale a John David Washington v rolích dvou vojáků, plus ještě Margot Robbie v roli zdravotní sestry. Všichni tři jsou neprávem obviněni z vraždy, ke které došlo v období 30. let dvacátého století. Aby mohli úspěšně očistit své jméno, musí proto tento zapeklitý zločin vyřešit sami a dosáhnout tak spravedlnosti. Nový trailer nám ovšem prozradil pár dalších informací. 

Jak se zdá, ona nešťastná oběť byla zavražděna kvůli tomu, že na vlastní oči něco viděla. A zdá se, že v její smrti má prsty jakási mocná a tajná organizace, jejíž cílem je vláda nad celým světem. Aby z celé této lapálie mohlo naše hrdinské trio vyváznout se zdravou kůží (a bez policejních klepet), budou potřebovat pomoc od nejrůznější sorty lidí, které ztvární další slavné hollywoodské hvězdy. Zároveň si ale budou muset dávat setsakramentsky velký pozor na to, komu vlastně mohou věřit. Snímek tak bude kombinovat skutečná historická fakta s určitou dávkou fikce, ve které nebude chybět humor, napětí a i nějaká ta romantika.

O scénář a režii se postaral slavný americký filmař David O. Russell, který se po dlouhých sedmi letech konečně vrací do filmového světa s novým snímkem. Russell má na kontě hned několik oscarových nominací jak za scénář, tak i za režii. Jmenovitě se jedná o jeho filmy jako Fighter, Terapie láskou a Špinavý trik.

Kromě výše zmíněných herců se také dočkáme hvězd jako Robert De Niro, Michael Shannon, Anya Taylor-Joy, Andrea Riseborough Chris Rock, Rami Malek, Zoe Saldaña a Matthias Schoenaerts.

Oficiální premiéra v USA je stanovená na 7. 10. 2022, do našich končin by se ale měl snímek dostat až 3. 11. 2022.