Čtvrtá fáze marvelovského cinematic universe je v plném proudu. Zanedlouho nás čeká dobrodružství Black Widow a do konce roku nás čekají další tři filmy. Asi tím nejvíce propíraným je blockbuster točící se okolo tajemné skupiny bytostí zvaných Eternals. 

Stejnojmenný film by měl být uveden do kin v listopadu letošního roku a očekávaná novinka se fanouškům připomněla novým teaser trailerem. Než si ale rozebereme to, co jsme mohli v traileru vidět, tak pár slov ztratím o samotných Eternalech. 

Eternalové jsou prastarou rasou s nadpřirozenými schopnostmi, kterou stvořili božští Celestiálové. Tito obří bozi stojící za stvořením celého marvelovského vesmíru, si taky rádi hráli s genetikou a jejich pokusy zapříčinili vznik Deviantů, kteří jsou protipólem Eternalů. 

Uprostřed jejich sporu stojí lidští smrtelníci. Zatímco Devianti se snaží lidstvo zotročit, tak Eternalové slouží po staletí jako jejich ochránci a rádci. Eternalů je i přes svou dlouhověkost (neplést s nesmrtelností) menší množství, protože se velmi málo rozmnožují a tvoří tak velice úzkou skupinu. Zajímavostí je, že mezi tyto prastaré bytosti patřil i titán Thanos.

Za Eternals stojí kreslíř a spisovatel Jack Kirby. Tato komiksová legenda, která mimo jiné spoluvytvořila Captaina Ameriku, chtěla vytvořit alternativu pro New Gods, se kterými přišlo vydavatelství DC Comics. Vtipné je, že to byl právě Kirby, který vytvořil jak Eternals tak New Gods. Ještě vtipnější je ale fakt, že ani jednu ze zmiňovaných sérií nedokončil. Asi nejznámější komiksové dílo s Eternaly pak pochází z roku 2006 a stojí za ním autor samotného Sandmana Neil Gaiman společně s Johnem Romitou.

Teaser trailer je bohužel jen přehlídkou jednotlivých postav, kostýmů a lokací, kde se bude děj filmu odehrávat. Na první pohled celá tahle představovačka působí genericky a zaměnitelně. Obzvlášť kostýmy vypadají místy až levně a lokace v nás zase evokují nechvalně proslulé Inhumans. První pohled tedy nic moc.

Co ovšem stojí za zmínku jsou postavy a herci samotní. Herecké obsazení je naprosto fenomenální. Nadupanému obsazení jednoznačně kraluje nestárnoucí Angelina Jolie, která se představí jako válečnice Thena

Další ženskou postavou a potenciální vůdkyní celé skupiny je Ajak. V roli bojovnice, která se vyžívá v plánování, se objeví slavná herečka Salma Hayek. Dalším potenciálním leaderem pak může být Richard Madden (Robb - Game of Thrones) jako charismatický Ikaris, i když tomuto nápadu se v traileru zbylé osazenstvo vysměje. V komiksech se však vůdčí role několikrát zhostil a uvidíme, jak tomu bude ve filmu samotném.

Sám jsem zvědavý na roli Gemmy Chan. Ta už se v marvelském universu objevila. Konkrétně jako Minn-Evra ve filmu Captain Marvel. Nyní bude hrát Eternalku Sersi, telepatičku, která miluje vše lidské. Zajímavě se jeví i Gilgamesh, kterého se zhostí Don Lee

Svoje schopnosti ukázala i mladičká iluzionistka Sprite v podání Lii McHugh. U téhle postavy je zajímavé, že i když vypadá velmi mladě, tak rozhodně mladou není. Na pár záběrech jsme mohli vidět i Kita Harringtona. Ten hraje lidského smrtelníka jménem Dane Whitman a jeho role by neměla být zanedbatelná.

Kumail Nanjiani (Sillicon Valley) se představí jako Eternal Kingo, který to velice dobře umí s mečem, akorát jeho scénka v traileru smrděla Bollywoodem na sto honů. I to má však nějaký základ v předloze, ale na nás to působilo nevkusně jak pěst na oko. 

V ukázce jsme viděli i další postavy. Konkrétně Phatose (Bryan Tyree Henry), Makkari (Lauren Ridloff) nebo Druiga (Barry Keoghan), což by mohl být jeden z příběhových záporáků. Nicméně na tyto domněnky bych si počkal až do plnohodnotného traileru. 

Zatím netušíme, co donutilo Eternaly vylézt ze své skrýše. Očekáváme, že budou opět chránit lidstvo, ale když s nimi nepohnulo ani vymazání poloviny vesmíru při Thanosově cestě za rovnováhou, tak opravdu nevíme, jaký bude ten pravý důvod. Komiksy můžou leccos naznačit, ale i tak si radši počkáme na více dostupných informací.