Zdá se, že vycházející herecká hvězda Daniela Melchior, která se proslavila především za své ztvárnění „hrdinky“ Ratcatcher ze Sebevražedného oddílu, padla Jamesi Gunnovi do oka. Slavný režisér totiž nedávno odhalil, že mladá portugalská herečka se má objevit i v jeho nedávno dotočených Strážcích Galaxie 3, neodhalil však, v jaké roli ji přesně uvidíme. Podle režisérova twitterového příspěvku se navíc zdá, že to nebude poslední spolupráce, kterou mezi sebou oba umělci navážou. Je tedy poměrně dost pravděpodobné, že herečku uvidíme ještě v dalších režisérových projektech. Například by se mohla objevit i ve druhé řadě seriálového Peacemakera, kde by si svou roli, díky které zaznamenala zlom ve své kariéře, mohla opět zopakovat. 

Údajně se o její účasti ve třetích Strážcích Galaxie ví pouze to, že určitě neztvární Draxovu dceru Moondragon. Je také otázkou, nakolik podstatná její role ve filmu vlastně bude. Před herečkou se každopádně rýsuje opravdu znamenitá kariéra. V budoucnu ji totiž uvidíme v hned několika velkých filmech. Kromě MCU Strážců to bude například akční snímek Assassin Club, ve kterém si zahraje po boku hvězd jako Noomi Rapace, Sam Neill a Henry Golding. Objeví se také v desátém díle Rychle a zběsile, který ponese název Fast X.

A co vlastně všechno od třetího dílu čekat? Inu, v první řadě bychom měli počítat s tím, že se bude jednat o vůbec poslední film s ústřední bandou hrdinů, kterou natočí James Gunn. Film by to měl být taktéž emočně velice nabitý, vyšlo například najevo, že Karen Gillan (představitelka Nebuly) a Pom Klementieff (představitelka Mantis) propukly v pláč, když dočetly scénář. Je také velice pravděpodobné, že jeden z hrdinů v nadcházejícím díle zemře.

James Gunn taktéž fanoušky upozornil, že i když ve filmu bude opět dostatek humoru, v mnoha ohledech bude temnější. Taktéž upozornil na to, že třetí díl „nebude tím, co fanoušci čekají“. Ve trojce se každopádně dočkáme nejenom nové postavy jménem Adam Warlock (Will Poulter), ale taktéž se v něm patrně objeví i známý marvelovský padouch High Evolutionary, který dal v komiksech zabrat i samotným Avengerům. Ve snímku samozřejmě uvidíme staré známé herecké sympaťáky jako Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Karen Gillan, Pom Klementieff, Bradley Cooper a Vin Diesel.

Oficiální premiéra je stanovená na 4. 5. 2023.