Veškeří jihokorejští herci ze seriálu Hra na oliheň se mohou považovat za šťastlivce, protože díky celosvětovému úspěchu populární série o vražedných hrách se o ně začal zajímat i Hollywood. Velké pocty se tak dočkal herec Oh Yeong-su, který v seriálu ztvárnil milého a optimistického staříka Oh Il-nama. Herec totiž získal Zlatý glób v kategorii Nejlepší herec ve vedlejší roli v seriálu nebo TV filmu, čímž proměnil jednu ze tří nominací, které seriál získal.

Nyní ale herec bohužel získává o něco méně chtěnou pozornost, protože byl údajně obviněn ze sexuálního obtěžování. Zprávu jako první přinesla místní korejská média, posléze ji potvrdila agentura AFP, přičemž herec byl obviněn z toho, že se před pěti lety ,,dotkl ženského těla“. Oh Yeong-su se však proti obviněné brání. 

Také se zdá, že se jedná o poměrně starou záležitost, protože korejské úřady onen případ uzavřely už na začátku letošního roku. Nicméně žalobce se proti rozhodnutí odvolal, což vedlo k opětovnému zadržení herce k výslechu. Zpráva od JTBC uvedla, že se herec přiznal, že se s ženou „držel za ruce.“ A i přestože se za to omluvil, zároveň uvedl, že to nepovažuje za přiznání k obvinění, které proti němu bylo vzneseno. Herec tak prohlásil následující:

,,Jenom jsem ji držel za ruku, abych jí ukázal cestu kolem jezera. Omluvil jsem se, protože ta osoba řekla, že z toho nebude dělat žádný povyk, ale to neznamená, že přiznávám obvinění."

Po prvních zprávách o obvinění navíc agentura AFP uvedla, že úředník Suwonského soudu poznamenal, že „všechno, o čem informovala místní média, není fakticky správně“. I tak ale vyšlo najevo, že se ministerstvo kultury v Soulu rozhodlo zastavit vysílání vládní reklamy, v níž herec účinkuje. Na další informace si tak budeme muset počkat. Samozřejmě se nabízí otázka, zda to nějakým způsobem ovlivní chystanou druhou řadu Hry na oliheň, ale vzhledem ke stavu Oh Il-nama na konci první sezóny je možné, že už ho ani neuvidíme. Netflix se k celé kauze zatím nevyjádřil. 

Druhá řada Hry na oliheň je každopádně na cestě, přičemž pokud bude mít úspěch, dveře budou otevřené i pro řadu třetí. Původní příběh vypráví o skupince nešťastníků ve finanční krizi, kteří přijmou účast na tajemných hrách od ještě tajemnější organizace. Vítěz všech her si odnese domů natolik velký balík peněz, že už do konce života nebude muset vydělávat. Veškeré hry jsou však smrtelně nebezpečnou záležitostí. A mnoho účastníků zcela jistě přijde o život.

Na začátku léta jsme se dočkali prvního kratičkého teaseru, který nám měl v podstatě jenom oficiálně potvrdit, že ke druhé řadě skutečně dojde. Zatím však nevíme, kdy přesně k nám dorazí.