Téměř před měsícem jsme se dočkali informace o tom, že slavná romantická komedie Deník princezny z roku 2001, kde se v hlavní roli objevila Anne Hathaway, se dočká dalšího pokračování. Mnozí tak předpokládají, že se do třetího dílu vrátí nejenom zmíněná herečka, ale i Julie Andrews, která ztvárnila Clarissu, královnu Genovie. Pro mnohé fanoušky totiž k celé filmové sérii Andrews neodmyslitelně patří také, tudíž se předpokládá, že se objeví i v chystaném pokračování. Ale zdá se, že k tomu nakonec nedojde.

Disney sice chystá další díl, ale podle názoru herečky by pokračování nebylo vhodné. V rozhovoru pro The Hollywood Reporter prohlásila, že na plnohodnotný třetí díl je už možná příliš pozdě. Přesněji sdělila herečka následující:

,,Řekla bych, že všichni víme, že to pravděpodobně nebude možné. O dalším díle se mluvilo krátce po vydání dvojky, ale od té doby uplynulo kolik let? Jsem už mnohem starší. A princezna Annie, případně královna, také. A nejsem si jistá, zda by to fungovalo. Pokud jde o naši účast, tak o ní momentálně pochybuji. Myslím, že už je příliš pozdě na tom teď dělat.

,,O pokračování se mluvilo před opravdu mnoha lety. Ale nikdy k němu nedošlo. A pak nás opustil Garry [Garry Marchall, režisér prvních dvou dílů, který zemřel v roce 2016]. Obzvlášť pro mě už uplynulo příliš mnoho času, než abych se k tomu vrátila. Je to krásná myšlenka, ale nemyslím si, že by to bylo možné.“

Co to tedy znamená? Patrně to, že nadcházející film by možná mohl být přece jenom nějakým tím rebootem, nikoliv plnohodnotným pokračováním. Je ale také možné, že se dočkáme pokračování volného, v němž se hlavní protagonistkou stane jiná princeznička, přičemž královna Mia ztvární vedlejší postavu. To je ale zatím ve hvězdách. Je totiž pravda, že projekt byl před měsícem pouze oznámen, ale žádné další informace o obsazení a ději nebyly k dispozici.

I přestože sedmaosmdesátiletá Julia Andrews se už na další film necítí, Anne Hathaway patrně smýšlí jinak. Ta už v minulosti několikrát uvedla, že by další díl rozhodně ocenila. Stejně tak doufá, že se do něho bude moci vrátit právě i s Julií Andrews. Necháme se proto překvapit, jaký plán s dalším Deníkem vlastně Disney má.

Co se týče předešlých filmů, tak u nich se děj zaměřil na americkou středoškolačku jménem Mia Thermopolis (Hathaway), která však jednoho dne ke svému šoku zjistí, že je dědičkou trůnů malého království v Evropě jménem Genovie, jemuž momentálně vládne její babička Clarissa. A to jí samozřejmě obrátí celý život zcela naruby. V roce 2004 pak vyšlo pokračování, které neslo název Deník princezny 2: Královské povinnosti. 

O scénář ke třetímu dílu se postará Aadrita Mukerji, která v minulosti pracovala na seriálech jako Tým Škorpion, Supergirl a Reacher z letošního roku. Producentkami filmu se stanou Melissa K. Stack a Debra Martin Chase, která dohlížela i na výrobu předešlých dvou filmů.

Stále však zatím nevíme, kdo se chopí otěží režie. Tak doufejme, že Disney přijde příští rok už s nějakou jasnější vizí.