Americká herečka Christina Ricci začala se svou hereckou kariérou už v desíti v letech v roce 1990. Ovšem hned rok poté jí k nohám přistála role, za kterou se patrně nejvíce proslavila. V roce 1991 totiž ztvárnila holčičku Wednesday ve slavné komedii Addamsova rodina od režiséra Barryho Sonnenfelda, zahrála si ji pak i v následném pokračování, které vyšlo o dva roky později. A rázem se z herečky stala nadějná vycházející hvězda, kterou do svých filmů obsazovaly režisérské legendy jako Ang Lee a Tim Burton. Addamsova rodina má hned několik různých filmových a seriálových podob. Mezi ty nejnovější patří dva animované snímky z roků 2019 a 2021, o které se postarali režiséři Greg Tiernan a Conrad Vernon. V přípravě je ale také seriál jménem Wednesday, který se zaměří na stejnojmennou malou členku nejsympatičtější depresivní rodinky. 

A právě v tomto připravovaném seriálu se má objevit také Christina Ricci. Wednesday si ale znovu nezahraje, však už jí je 42 let. Místo toho má ztvárnit zcela novou postavu, kterou si původně měla zahrát Thora Birch. Ta však na konci minulého roku musela ze seriálu odejít. Údajně také nepůjde o žádné cameo, hereččina role by měla být natolik podstatná, že bychom ji měli vidět ve většině epizodách seriálu.

Kdo si tedy malou Wednesday zahraje? Bude to devatenáctiletá Jenna Ortega, americká herečka, která například nedávno zazářila v pátém Vřískotu. Také se objevila v hororové komedii Studio 666, o kterou se postarala kapela Foo Fighters. 

Tvůrci seriálu se stali Alfred Gough a Miles Millar, oba dva například stojí za scénářem k akčním komediím Tentokrát na východě a Rytíři ze Šanghaje. Na režii by se taktéž měl významně podílet i Tim Burton, který se jistojistě v pochmurném prostředí Addamsovy rodiny bude cítit jako doma. Produkce by měla v skončit v Rumunsku někdy na konci tohoto měsíce, ovšem zatím nevíme, kdy přesně se seriálu dočkáme.

Jste fanoušci obou dvou filmů Addamsovy rodiny ze začátku devadesátek?