Jednou z hlavních postav Star Wars seriálu Obi-Wan Kenobi se stala i herečka Moses Ingram, která v nové sérii ztvárňuje inkvizitorku Revu Sevander. Nějakou dobu po premiéře se však na jejím instagramovém účtu začaly objevovat řady rasistických komentářů, což rozhodně nenechalo chladným Ewana McGregora, který milovaného jediského mistra v seriálu opět ztvárňuje. Herec proto nahrál video, ve kterém vyjádřil herečce svou podporu, přičemž zároveň odsoudil ty, kteří pro ní takto vystupovali. Video zveřejnil oficiální twitterový účet pro Star Wars, podívat se na něj můžete níže. Herec ve videu tak například prohlásil následující:

„Jako představitel hlavní role a výkonný producent pořadu chci říct, že stojíme na straně naší kolegyně. Máme ji rádi, a pokud ji na sociálních sítích šikanujete, nejste pro mě fanoušky Star Wars. V tomhle světě není pro rasismus místo.“

Nutno ovšem také dodat, že ještě před premiérou herečka prohlásila, že seriál vnese do světa Star Wars nejvíce diverzity, přičemž zároveň jakoby naznačila, že v celém univerzu pořádně nehrají žádní nebílí herci. Je proto přirozené, že proti těmto tvrzením budou někteří fanoušci protestovat. Bohužel největší pozornosti se ale dočkali ti, kteří se uchýlili k vyloženě rasistickým příspěvkům.

Ingram není jediná herečka ze Star Wars, která se musela potýkat s rasistickými zprávami. Podobně na tom byl například i John Boyega, který v sequelové trilogii ztvárnil sympatického Finna. Boyega tak následně vyzval studia, aby se postavila proti takovým útokům a stala se obhájcem herců, kteří čelí nesmyslné kritice kvůli svému obsazení, zvláště když se to točí kolem rasy. Tuto nepříjemnou zkušenost si musela prožít i Kelly Marie Tran, která zas v nové trilogii ztvárnila Rose Tico. Ta se kvůli tomu dokonce rozhodla na nějakou dobu sociální sítě zcela opustit.

První dva díly seriálu měly premiéru 27. 5. 2022, poslední epizody se dočkáme až 22. 6. 2022.

Co na seriál zatím říkáte?