Spider-manovská doba momentálně zažívá zlaté časy. Třetí díl úspěšné trilogie od studia Sony a Marvelu s Tomem Hollandem v hlavní roli se stal jedním z nejvýdělečnějších snímků všech dob, přičemž v budoucnu se možná dočkáme trilogie zcela nové. Slibně si ale v kinech vedla i komiksová podívaná Venom: Let There Be Carnage, která celosvětově vydělala přes 500 milionů dolarů. A v budoucnu se můžeme těšit na další snímek o známém nepříteli pavoučího hrdiny, film Morbius do kin doputuje již 31. 3. 2022. Není proto divu, že Sony spider-manovský univerz jen tak opouštět nechce. Nedávno jsme se tak dočkali zprávy, že studio připravuje zcela nový spin-off, který bude o marvelovské komiksové postavě jménem Madame Web. Nyní už také víme, kdo postavu pravděpodobně ztvární. Bude to herečka Dakota Johnson. Ta momentálně o roli jedná se studiem Sony. 

Madame Web, jejíž civilním jménem je Cassandra Webb, se zcela poprvé objevila v komiksu Amazing Spider-Man #210. A i když je obvykle vyobrazována jako slepá postarší žena, která navíc trpí autoimunitním onemocněním, jež narušuje komunikaci mezi svaly a nervy, rozhodně s ní není žádná legrace. Madame Web je totiž mocná telepatka a jasnovidka, která dokáže číst myšlenky. V komiksech Spider-Manovi několikrát pomohla, přesto se ale nedá říct, že by se jednalo o vyloženě kladnou postavu. Jelikož je ale Dakota Johnson atraktivní brzkou třicátnicí, Sony se u její postavy pravděpodobně odhodlá k určitým změnám. Johnson je pro mnohé nejlépe známá pro svou roli Anastasie Steele, která je jednou z hlavních postav v knižní a filmové sérii Padesát odstínů šedi. Minulý rok se například objevila v dramatu Temná dcera, kterou zrežírovala herečka Maggie Gyllenhaal. 

O nadcházející film s Madame Web se každopádně postará filmařka S. J. Clarkson, která proslula především za svou seriálovou tvorbu. Jako režisérka se podílela na tvorbě mnohých legendárních seriálů, mezi které například patří Hrdinové, Dexter a Orange is The New Black. Zatím však nemáme informace o tom, kdo všechno by se mohl k Dakotě Johnson přidat, stejně tak si budeme muset počkat na oficiální datum premiéry.