Nakladatelství Epocha nám několikrát do roka přináší skvělé fantasy a sci-fi příběhy od oblíbených fantaskních spisovatelů jako je například František Kotleta (SPAD), Kristýna Sněgoňová (Město v oblacích), Roman Bureš (Říše) nebo Michaela Merglová (Píseň oceli).

Během tohoto týdne se však dočkáme odlišného fantasy od neznámého autora Františka Petrana s názvem Černí husaři a probuzený démon. Odlišnost tkví převážně v zasazení. Zatímco většina fantasy knih se odehrává v vymyšlených světech, které připomínají období středověku, Černí husaři na to jdou trochu jinak. Ti by se totiž měli odehrávat někdy v období raného novověku (16. - 17. století).

„Černí husaři jsou elitní vojáci císaře Arminia, kteří se dokážou ohánět nejen palašem, ale i magií. Život ovšem není jen boj, občas je třeba nabrousit šavle nebo okovat koně. A tak jednoho dne zastaví před kovárnou v Lískovci dva jezdci, čarodějka Sabina a válečný mág Florián. Netuší, že právě upoutali pozornost místní loupežnické bandy. Jejich vůdce Krahujec vycítí snadnou kořist a rozhodne se je přepadnout. Floriánovi nezbývá než použít magii, čímž probudí prastaré zlo a rozpoutá největší bitvu věků…“

Fantasy román Černí husaři a probuzený démon vychází 19. listopadu/novembra tohoto roku. Od příběhu však nečekejte moc násilí, sexu a silné mluvy, protože je román určený pro čtenáře od 9 let.