Daniel Majling pracuje převážně jako dramaturg v Slovenskom národnom divadle a vyučuje na VŠMU, kde sám vystudoval. Ve volném čase se však rád věnuje literární tvorbě a musíme říci, že dost úspěšně. V roce 2015 vstoupil na světlo světa jeho debutový humorný komiks Rudo, který vyšel nejdříve ve formě komiksového seriálu na facebooku a později ebooku. Následovně vyšel v Česku pod taktovkou nakladatelství Labyrint. V létě 2019 vyšla finální slovenská rozšířená verze, kterou vydalo nakladatelství OZ Brak.

V roce 2018 vyšel pod stejným nakladatelstvím provokativní a humorný komiks Zóna a jak tomu bylo i u Ruda, dočkáme se i českého překladu, který podle našeho osobního názoru není potřeba, ale v mateřštině se čte vždycky lépe, no ne? Vydání české verze se opět ujalo nakladatelství Labyrint a naservíruje nám ho v totožné obálce, akorát v trošku jiném barevném odstínu.

Děj se odehrává ve slovenské oblasti Gemer, neboli v Zóně. To je podle autora tajuplné a strašidelné místo, jenž se nachází mezi Rimavskou Sobotou a Londýnem. Hlavní hrdina bude pátrat v těchto místech po svém ztraceném kamarádovi. Jeho pátrání bude probíhat ruku v ruce s hledáním pravdy, smyslu života a místa člověka ve vesmíru. Kromě toho autor přidal téma islámského terorismu a tajných vládních operací. V tomto provokativním komiksu můžeme tedy očekávat spoustu černého humoru, ironii a satiru dnešní společnosti.

Česká verze Zóny šla do prodeje 27. 5. 2020. V tento den byla k zakoupení na eshopu vydavatele. Od 28. 5. bude k zakoupení i ve většině větších knihkupectví po celém Česku. Pokud bys vás tento komiks zaujal, určitě vyzkoušejte i debutové dílo Rudo, které vám doporučuje sám Killer.