Jihokorejský seriál Hra na oliheň se pomalu škrabe na přední místa nejúspěšnějších seriálových projektů všech dob. Minisérie vypráví o skupině nešťastníků, kteří se kvůli své naprosto beznadějně bídné finanční situaci rozhodnou zúčastnit se tajemné série her, která z nich může udělat šťastné boháče. Má to však jeden dost zásadní háček. Veškeré hry jsou nemilosrdně smrtící záležitostí, přičemž vítěz celé soutěže může být jen jeden. V úplně první hře budou muset soutěžící hrát korejskou verzi naší známé dětské hry „Cukr, káva, limonáda, čaj, rum, bum“. V té se dočkáme velice ikonické a děsivé robo panenky, která nemilosrdně pošle pod hlínu každého, koho uvidí během hry v pohybu. Panenka se tak stala jedním z nejvýraznějších symbolů celého seriálu, ovšem nepříliš lidí ví o tom, že nebyla vytvořena tvůrci seriálu. 

Panenka původně pochází z okresu Jincheon-gun z provincie Chungcheongbuk-do. Tam stojí u vchodu do musea Macha Land, ve kterém si návštěvnici mohou prohlédnout řadu starých kočárů. Tvůrci seriálu si proto panenku půjčili pro účely natáčení, přičemž po skončení produkce ji muzeu zase vrátili zpět. Pokud byste se na panenku tudíž chtěli podívat osobně, museli byste ze Soulu jet autem asi dvě až tři hodiny na sever, kde se muzeum nachází. Ale žádný strach, v její přítomnosti se tentokrát budete moct normálně pohybovat. Snad. Na instagramové fotky se můžete podívat níže. 

Jak si ale můžete všimnout, panence chybí jedna ruka. Když si ji ale tvůrci půjčovali na natáčení, byla panenka kompletní. Nikde však nejsou žádné informace o tom, co se s rukou stalo. To ale jen dodává na její děsivosti. Z muzea se rázem stala velice oblíbená turistická atrakce, ovšem místní majitelé trochu kroutí oči nad tím, že všichni příchozí si místo kočárů přijeli prohlédnout pouze jejich velkou strážkyni. Líbila se vám Hra na oliheň?