Už zítra, tedy 8. 9. 2022, bude na Disney+ premiérovat hraný remake slavného Pinocchia. Těsně před vydáním se tak Disney pochlubil se dvěma zbrusu novými klipy z filmu, které si můžete pustit níže.

V prvním z nich se dočkáme známé scény Pinocchia v kleci, kde náš dřevěný protagonista zjistí, že lež má krátké nohy… a hodně dlouhý nos. V dalším zas uvidíme hranou verzi Modré víly, kterou ve filmu ztvární Cynthie Erivo. V obou dvou klipech se taktéž dočkáme starého dobrého Cvrčka, jemuž zas propůjčil hlas Joseph Gordon-Levitt. Ano, na světě už je celá řada hraných předělávek klasických Disney animáků, přičemž mnohé z nich toho neukázaly moc nového, ale v hraném Pinocchiovi bychom se údajně měli dočkat mnohých změn. Jakých? To se necháme překvapit. 

Hraný remake Pinocchia byl ve výrobě opravdu pěknou řadu let. Pracovat se na něm začalo už v roce 2015, přičemž k projektu se upsali nejrůznější scenáristé. Mnohé jejich návrhy však Disney neuznal, nicméně posléze na scénu přišli Simon Farnaby a Chris Weitz, jejichž verze se Disneymu patrně líbila, přičemž jim dál následně zelenou k produkci.

Nutno také dodat, že se nebude jednat o prvního hraného Pinocchia. V předešlých letech jsme se například dočkali hrané verze z roku 2002, kterou sepsal a natočil slavný italský filmař a herec Roberto Benigni. Následně vznikl i britský televizní film z roku 2008 jménem Magická dobrodružství Pinocchia, přičemž to nejnovější hrané zpracování k nám přišlo v roce 2019, které natočil Matteo Garrone. V něm si Benigni zahrál také, ovšem tentokrát se ujal role řezbaře Geppetta.

A už na konci letošního roku k nám také dorazí temnější ztvárnění od režiséra Guillerma del Tora, které se zaměří na fašistickou Itálii.

Novodobé verze Pinocchia se ujal Robert Zemeckis, slavný americký režisér, mezi jehož nejznámější filmy patří bezpochyby Forrest Gump a trilogie Návrat do budoucnosti. Přirozeně si tak ve filmu zahraje i jeho dvorní herec Tom Hanks, který ztvární mistra Geppetta. Samotnému Pinocchiovi propůjčí hlas Benjamin Evan Ainsworth, který je ve filmovém světě relativním nováčkem. Dále se ve filmu dočkáme herců jako Luke Evans, Keegan-Michael Key a Lorraine Bracco.

Podíváte se?