Disney i nadále pokračuje ve svém trendu předělávat své animované pohádkové klasiky do hrané podoby. Nyní je řada na legendárním Pinocchiovi, jehož tvorby se ujal Robert Zemeckis, slavný americký režisér, mezi jehož nejznámější filmy patří bezpochyby Forrest Gump a trilogie Návrat do budoucnosti. V hraném Pinocchiovi se tak dočkáme i Toma Hankse, který s režisérem už v minulosti několikrát spolupracoval. Kromě Forresta Gumpa stojí za zmínku například také filmy Trosečník a Polární expres. Hanks si ve filmu zahraje mistra Geppetta, postaršího řezbáře, který Pinocchia vytvořil, aby se k němu mohl chovat jako k synovi. Disney taktéž vydal první pořádnou fotku, na kterou se můžete podívat níže. 

Pinocchia namluví zatím poměrně neznámý dětský herec Benjamin Evan Ainsworth. A jak je z fotky vidno, Disney se snaží, aby se Pinocchiův vzhled co nejvíce podobal animovanému originálu. Očekávat tak můžeme i tentýž příběh, kterého se diváci dočkali i v původní verzi z roku 1940. Hraný remake Pinocchia byl ve výrobě opravdu pěknou řadu let. Pracovat se na něm začalo už v roce 2015, přičemž k projektu se upsali nejrůznější scénáristé. Mnohé jejich návrhy však Disney neuznal, nicméně posléze na scénu přišli Simon Farnaby a Chris Weitz, jejichž verze se Disneymu patrně líbila, přičemž jim dál následně zelenou k produkci.

Nutno také dodat, že se nebude jednat o prvního hraného Pinocchia. V předešlých letech jsme se například dočkali hrané verze z roku 2002, kterou sepsal a natočil slavný italský filmař a herec Roberto Benigni. Následně vznikl i britský televizní film z roku 2008 jménem Magická dobrodružství Pinocchia, přičemž to nejnovější hrané zpracování k nám přišlo v roce 2019, které natočil Matteo Garrone. V něm si Benigni zahrál také, ovšem tentokrát se ujal role řezbaře Geppetta. 

Hraný Disney remake každopádně není jediná připravovaná verze o dřevěném chlapci. Už na konci letošního roku k nám totiž dorazí temnější ztvárnění od režiséra Guillerma del Tora, které se zaměří na fašistickou Itálii. A upřímně musíme říct, že to je verze, která vypadá opravdu mnohem zajímavěji. Především také inovativněji, což je něco, co hrané Disney předělávky většinou fakt říct nemůžou.

Kromě výše zmíněných se ve filmu také objeví herci jako Joseph Gordon-Levitt, Cynthia Erivo, Luke Evans, Keegan-Michael Key a Lorraine Bracco. Oficiální premiéry Disney Pinocchia bychom se měli dočkat ještě během letoška.