Také jste už skoro zapomněli na jednu z největších rakovin Hollywoodu, která má podobu hraných předělávek populárních animáků od Disneyho? Bez obav, studio opět připomíná, že jeho další předělaný projekt je na cestě. Tentokrát bychom se však měli konečně dočkat něčeho pořádně inovativního. Alan Menken, legendární filmový skladatel, který stojí za hudbou celé řady klasických Disney animáků, nedávno potvrdil, že nadcházející remake Malé mořské víly bude obsahovat 4 nové písně, jež v původní verzi z roku 1989 nezazněly. 

Na hudbě k remaku se s Menkenem podílel i Lin-Manuel Miranda, kterého diváci mohou znát z ještě poměrně nového muzikálu Hamilton. Tam sehrál nejen hlavní roli, ale postaral se i o celou hudební složku. Miranda byl údajně ze začátku sklíčený z obavy, že pořádně nedokáže jít ve stopách Howarda Ashmana, který pro písně původního animáku napsal slova. Ashman byl podobně velkou legendou jako Menken. Kromě Malé mořské víly pracoval i na animacích jako Kráska a Zvíře, Aladin a mnohých dalších, dokud ve svých čtyřiceti letech nezemřel na AIDS. Menken si však práci s Miradnou vychvaloval, přičemž je přesvědčený, že nové písně, které v nadcházejícím remaku představí, se budou divákům líbit. 

Nadcházející předělávku si vzal na starost režisér Rob Marshall. V roli víly Ariel uvidíme Halle Bailey, jako princ Erik se představí Jonah Hauer-King, v roli zlé Uršuly zas uvidíme Melissu McCarthy a v roli kraba Sebastiana uslyšíme Daveeda Diggse. Přesný den premiéry zatím neznáme, ale filmu bychom se každopádně měli dočkat již příští rok.