Po dlouhém čekání nám Disney nadělil první trailer na svou další hranou předělávku jedné ze svých milovaných animovaných klasik, tentokrát jde o remake Malé mořské víly. Samotná upoutávka nám toho mnoho neukáže, především ale má sloužit jako představení hrané verze hrdinky Ariel, kterou ve filmu ztvární Halle Bailey, dvaadvacetiletá herečka, jež se zatím objevila v seriálech jako Grown-ish a Austin a Ally.

V traileru pěje kus jedné z nejvíce ikonických písní z původního filmu, tedy Part of Your World. Ovšem s hudebními čísly můžeme očekávat řadu novinek. Alan Menken, legendární filmový skladatel, který stojí za hudbou celé řady klasických Disney animáků, už před rokem potvrdil, že nadcházející remake Malé mořské víly bude obsahovat 4 nové písně, jež v původní verzi z roku 1989 nezazněly. 

I přestože hrané remaky toho s sebou nic moc nového většinou nepřinesou, v případě Malé mořské víly by mohl být nejzajímavější složkou právě soundtrack. Na hudbě k remaku se totiž s Menkenem podílel i Lin-Manuel Miranda, kterého diváci mohou znát z muzikálu Hamilton. Ten byl údajně ze začátku sklíčený z obavy, že pořádně nedokáže jít ve stopách Howarda Ashmana, který pro písně původního animáku napsal slova. Menken si však práci s Miradnou vychvaloval, přičemž je přesvědčený, že nové písně, které v nadcházejícím remaku představí, se budou divákům líbit. 

Nadcházející předělávku si vzal na starost režisér Rob Marshall, na Oscara nominovaný filmař, který je zodpovědný za snímky jako Chicago, Gejša a Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna. Jako princ Erik se představí Jonah Hauer-King, v roli zlé Uršuly zas uvidíme Melissu McCarthy, v roli krále Tritona Javiera Bardema a v roli kraba Sebastiana uslyšíme Daveeda Diggse.

Oficiální premiéra je stanovená na 25. 5. 2023.