Letos se dočkáme další hrané předělávky klasického Disney animáku, s jejichž tvorbou zcela rozhodně ještě není konec. Tentokrát je řada na Pinocchiovi, který je samozřejmě jeden z nejstarších a nejvíce ikonických Disneyho hrdinů. Teprve nedávno také konečně vyšel vůbec první oficiální trailer, na který se můžete podívat výše. V traileru se opět dočkáme Toma Hankse v roli mistra Geppetta, postaršího řezbáře, který Pinocchia vytvořil, aby se k němu mohl chovat jako k synovi. Toho jsme už ale ostatně mohli vidět v na první fotce k filmu, jež vyšla před dvěma měsíci. Ve druhé polovině se ale dočkáme také například Cvrčka, jemuž propůjčil hlas Joseph Gordon-Levitt, a Modré víly, kterou ztvárnila Cynthia Erivo. Údajně se ale v tomto remaku dočkáme také řady nových postav a určitých změn. Snad tedy budou k lepšímu.

Novodobé verze Pinocchia se ujal Robert Zemeckis, slavný americký režisér, mezi jehož nejznámější filmy patří bezpochyby Forrest Gump a trilogie Návrat do budoucnosti. Není tedy divu, že v jedné z hlavních rolí se objevuje právě Tom Hanks, který je takovým režisérovým dvorním hercem. Pinocchia namluví zatím poměrně neznámý dětský herec Benjamin Evan Ainsworth. A jak je z traileru vidno, Disney se snaží, aby se Pinocchiův vzhled co nejvíce podobal animovanému originálu. Očekávat tak můžeme i tentýž příběh, kterého se diváci dočkali i v původní verzi z roku 1940.  

Práce na hraném Pinocchiovi začaly už v roce 2015, přičemž k projektu se upsali nejrůznější scénáristé. Mnohé jejich návrhy však Disney neuznal, nicméně posléze na scénu přišli Simon Farnaby a Chris Weitz, jejichž verze se Disneymu patrně líbila, přičemž jim dál následně zelenou k produkci. Kromě výše zmíněných se ve filmu objeví také herci jako Luke Evans, Keegan-Michael Key a Lorraine Bracco. Ovšem pokud chcete vidět něco originálnějšího a unikátnějšího, možná si raději počkejte na temnější verzi od Guillerma del Tora, která se bude odehrávat ve fašistické Itálii. Ta totiž upřímně vypadá mnohem zajímavěji.

Oficiální premiéra je stanovená na 8. 9. 2022.