Hranou předělávku animovaného Pinocchia máme za sebou, nyní si zas Disney brousí zuby na Malou mořskou vílu a Petra Pana. Ale ani po vydání těchto titulů samozřejmě nehodlá s moderními remaky svých slavných kreslených klasik přestat. Stále se totiž chystá také hraná verze Herkula, o kterou se postará slavný britský filmař Guy Ritchie. A i přestože se projektu dočkáme patrně až v roce 2024, už teď na světlo světa vycházejí informace, co od něho vlastně můžeme očekávat.

Jak už nějakou dobu víme, na výrobě Herkula, jenž bude mít opět řadu muzikálových čísel, se podílí produkční společnost AGBO, kterou založili bratři Russoové, tvůrci posledních dvou Avengers. A právě ti se nedávno objevili v rozhovoru pro Variety, kde se o siláckém potomkovi boha Dia rozpovídali. 

V první řadě jsou si oba bratři vědomi toho, že hrané Disneyho remaky schytávají od diváků kritiku především kvůli své neoriginalitě. Joe Russo ale fanoušky ujistil, že jejich Herkules bude se svým stylem a obecným duchem maličko experimentovat. V rámci toho uvedl, že výrobu filmu ovlivnilo i užívání různých moderních platforem, mezi které patří také TikTok. Během rozhovoru tak Russo prohlásil následující:

,,Dnešní diváky vyškolil TikTok, že? Jaká jsou jejich očekávání ohledně toho, jak by ten muzikál měl vypadat a jak by měl působit? To může být hodně zábavné a pomůže nám to trochu posunout hranice toho, jak světu představit moderní muzikál.“

Tvůrci už před dvěma roky oznámili, že hraná verze nebude slepě sledovat dějství animovaného originálu, ale pokusí se také přijít s něčím novým, něčím trošičku ,,modernějším“. Zároveň by ale i tak měla vzdávat originálu úctu. Zda se to tvůrcům opravdu podaří, je samozřejmě ve hvězdách, ale rozhodně by to byl závan čerstvého vzduchu, který hrané Disneyho remaky rozhodně potřebují. 

Dočkat bychom se tak měli nejenom Herkula, ale i dalších známých postav. A to včetně všemi milovaného padoucha Háda, cholerického pána podsvětí s hořící hlavou, jenž prahne po Herkulově smrti. I přestože celý projekt zatím není obsazený, spousta fanoušků doufá, že Háda ztvární Bruce Campbell, hvězda z hororové série Evil Dead od Sama Raimiho. Herec údajně s Disneym o roli jednal, ale zda mu k nohám skutečně role spadne, je otázkou.

Scénář k hranému Herkulovi si každopádně vzal na starost Dave Callaham. Pokud vše půjde podle plánu, premiéry se dočkáme někdy v roce 2024.