Kdepak, Disney rozhodně s výrobou hraných předělávek svých klasických animáků přestat nehodlá. Momentálně kromě hraného Hercula a Zvoníka u Matky Boží připravuje například také live-action verzi animovaného filmu Lilo a Stitch, jehož jsme se dočkali v roce 2002. A nyní už známé první velké herecké jméno, které se k projektu připojí.

The Hollywood Reporter nedávno informoval o tom, že na palubu filmu byl přizván Zach Galifianakis, ovšem zatím není známo, kterou roli by měl ve filmu ztvárnit. Fousáče Galifianakise možná budou mnozí znát z filmové trilogie The Hangover (Pařba ve Vegas, Pařba v Bangkoku a Pařba na třetí). S režisérem Toddem Phillipsem, který je za trilogii zodpovědný, ještě také spolupracoval na komedii Na doraz (2010), kde si zahrál po boku Roberta Downeyho Jr. Je snad možné, že by právě on ztvárnil roztomilého a v galaxii nejvíce hledaného mimozemšťana? 

Původní animák pojednával o malé dívce jménem Lilo, která se ujme jakéhosi podivného modrého ,,psíka“, jehož pojmenuje Stitch. Netuší však, že její nový kamarádíček je ve skutečnosti inteligentním mimozemšťanem, po kterém usilovně pasou další emzáci. A stopy je eventuálně zavedou na Zemi, kde prohnaný Stitch ztroskotal. Na úspěch filmu pak navázala řada spin-offů, například stejnojmenný seriál z roku 2003, který vyprodukoval dvě řady. Za pozornost ale samozřejmě stojí především původní snímek.

The Hollywood Reporter taktéž informoval o tom, že tvůrci už začali aktivně pátrat po herečkách, které by ztvárnily malou Lilo a její starší sestru Nani. Další informace o castingu by k nám tudíž mohly dorazit za několik měsíců. 

O režii hraného remaku se postará Dean Fleicher-Camp, který minulý rok zabodoval se svým milým komediálním dramatem jménem Marcel the Shell with Shoes On. Podle serveru Deadline byl následný úspěch tohoto filmu důvodem, proč Disney nakonec předal otěže režiséra právě jemu.

Hlavním autorem scénáře se zas stal Chris Kekaniokalani Bright. Snímek by měl nakonec premiérovat na Disney+, ovšem zatím samozřejmě nevíme, kdy přesně to vlastně bude.