Nedávno jsme tady měli odhalení Harry Potter seriálu, který by měl vzniknout pod taktovkou Warner Bros. pro streamovací platformu HBO Max. Nyní zdroje blízké The Hollywood Reporter přinesly zprávu o novém seriálu ze Světa ledu a ohně. Tentokrát se bude jednat o animovaný seriál. Zatím se uskutečnilo pouze setkání potenciálních scénáristů, kteří měli prodiskutovat koncepty pro kreslený seriál zaměřený na dospělé publikum. Stejně jako u zmíněného Pottera nebyly ani zde podepsané žádné oficiální dohody a je tak možné, že seriál nemusí nikdy vzniknout.

Animák však není prvním projektem, který by se měl k tomuto seriálu vázat. V roce 2019 HBO vyrukovalo se seriálem House of the Dragon, který by měl vyprávět příběh rodiny Targaryenů 150 let před začátkem Hry o trůny. Kromě pravděpodobně falešné zprávy, že studio hledá herce do hlavních rolí to nevypadá, že by se seriál posouval příliš rychle vzhledem k tomu, že odhadovaná premiéra měla proběhnout v roce 2022. Druhým seriálem je adaptace příběhu Rytíř Sedmi království, který u nás vyšel jak románově, tak jako komiks. O tomto projektu nevíme téměř nic.

Vypadá to, že HBO opravdu plánuje využít svoje nejlepší značky na to, aby si na své platformě vybudovali zástup fanoušků, kteří se k němu budou vracet. Podobně jako to dělá Netflix se svým Zaklínačem nebo Disney s Marvel a Star Wars seriály. Mohlo by se tak zdát, že HBO "opisuje", ale není tomu tak. Stanice se snažila Svět ledu a ohně rozšířit ještě dříve, než s tímto přístupem přišly konkurenční streamovací platformy.

Vypadá to, že budoucnost streamovacích válek bude ještě zajímavá. Zatím se totiž zdá, že se studia nesnaží přinést více unikátního obsahu, ale spíše rozšířit již existující univerza, jak je to jen možné.