Již zesnulý ilustrátor a scenárista Richard Corben bezpochyby patří mezi legendy komiksového světa. Jeho tvůrčí počátky sahají až ke zrodu magazínu Heavy Metal, kdy byl znám jako jedna z vůdčích osobností komiksového undergroundu sedmdesátých let minulého století. Na rozdíl od své konkurence se však držel dobrodružných a hororových příběhů ve stylu Roberta Ervina Howarda (Conan) a Howarda P. Lovecrafta, které zpracovával ve velmi fotorealistickém stylu s přesným znázorněním erotična a sexu. Od fotorealističnosti však později upustil

Mezi jeho nejznámější díla můžeme zařadit například série Den či Mutant World. Za zmínku však taktéž stojí Corbenův originální příběh Rat God, který je jednou velkou poctou pro již zmiňovaného Lovecrafta. A právě tato série se během letošního roku konečně dostane do Česka.

Pětidílní hororová minisérie Rat God (Bůh krys) vyšla v roce 2015 pod taktovkou známého amerického vydavatelství Dark Horse Comics. Příběh začíná ve městě Arkham, v jehož lese se dějí strašlivé věci. Protagonistou je mladý muž Clark Ellwood, jenž se na univerzitě seznámí s indiánskou dívkou Kito. Ta však jednoho dne zmizí a Clark se ji vydá hledat.

S oznámením české verze přišlo nakladatelství Argo na facebookovém profilu Argomiks. I když český vydavatel nezmínil žádné bližší informace, zveřejnil alespoň obálky pro české vydání. Budoucí zájemci tak budou mít možnost vybrat si ze dvou odlišných obálek, které v originálním vydání doprovázeli první a pátý sešit.

O přesné datum vydání se Argo s fanoušky taktéž nepodělilo. Na jejich webových stránkách však uvádí, že by svazek série Bůh krys měl vyjít 30. září/septembra 2021