The Conjuring, chcete-li V zajetí démonů, patří mezi jedny z nejlepších a nejúspěšnějších novodobých hororů. Film zabodoval svou děsivou atmosférou prokládanou rafinovanými lekačkami, silnou sestavou herců a skvěle napsaným příběhem. Díky tomuto úspěchu mohlo později vzniknout několik dalších filmů, které můžeme do univerza The Conjuring počítat - Annabelle, Sestra, La Llorona... U diváků se tyto snímky nedočkaly kdovíjak nadšených ohlasů, přesto nám ale dokázaly objasnit některé hlubší souvislosti.

Pokud se řadíte mezi fanoušky tohoto hororového světa, jistě už víte, jak podstatnou roli v něm hraje manželské duo paranormálních expertů Eda a Lorraine Warrenových. Ti se nám poprvé představili v již zmíněném V zajetí démonů, a právě jejich linka byla pomocí dalších filmů nadále rozšiřována.

Přečtěte si také: Koronavirus má na svědomí odklad premiéry rebootu kultovního Candymana

Proto není divu, že jsme se dočkali i V zajetí démonů 2, který se na Warrenovi více zaměřil. Film byl nepřekvapivě velmi úspěšný, děsivý, a svou atmosférou a příběhem si nezadal s výtečnou jedničkou.

Fanoušci žánru dlouho volali po vysněném třetím dílu, který by snad napravil pošramocenou pověst univerza, jež snížilo čtvero filmů, které přišly po The Conjuring 2. A letos jsme se třetího V zajetí démonů s podtitulem The Devil Made Me Do It skutečně měli dočkat.

Bohužel se však zdá, že si na toto pokračování budeme muset počkat. Jak už totiž víme, situace v Americe se vůbec nevyvíjí dobře, což samozřejmě ovlivňuje i filmový průmysl. Tím pádem tak docházelo a stále dochází k odsunu filmových premiér, což se možná týká i V zajetí démonů 3.

Na tomto místě je však třeba podotknout, že se ke všemu musí vyjádřit distributor Warner Bros. Zatím tedy není jisté, jestli film dorazí už letos v den plánované premiéry (10. září 2020), nebo až v roce 2021. Ale vzhledem k tomu, jak se pandemie v Americe vyvíjí, bychom se vůbec nedivili, kdybychom se filmu opravdu dočkali až příští rok.

Dobrou zprávou však je, že byl film oproti mnoha jiným snímkům úspěšně dotočen, a tak teď jen čeká na svou premiéru. Režie se, stejně jako v případě La Llorony, ujal Michael Chaves.