Film V zajetí démonů z roku 2013 od Jamese Wana je mnohými považován za jeden z nejlepších hororů 21. století. Není proto divu, že následně vznikla nejenom dvě pokračování, ale i několik spin-offů. Posledním dílem série byl zatím snímek V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz, který vyšel minulý rok. Vzhledem k tomu, že v té době byla kina ještě otřesená pandemií koronaviru, si horor vedl s tržbami velice slušně. Z rozpočtu 39 milionů dolarů vydělal přes 206 milionů, tudíž další díl byl téměř zaručený.

A nyní už to konečně máme oficiálně na papíře. The Hollywood Reporter nedávno informoval o tom, že se začalo pracovat na V zajetí démonů 4. O scénář se opět postará David Leslie Johnson-McGoldrick, který pracoval jak na třetím, tak i na druhém díle. 

Taktéž už bylo potvrzeno, že do čtvrtého dílu se opět vrátí hlavní dvojice vyšetřovatelů paranormálních jevů, tedy Ed a Lorraine Warrenovi, které zase ztvární Patrick Wilson a Vera Farmiga.

Zatím však není známo, kdo by se mohl chopit otěží režie. James Wan to se vší pravděpodobností nebude, ten by měl opět zůstat pouze u pozice producenta. Je ale možné, že čtyřku natočí Michael Chaves, který se krom třetího dílu vrhl i na pokračování spin-offu Sestra, které vyjde na podzim příštího roku. To se ale samozřejmě budeme muset nechat překvapit.

A jelikož je celý projekt stále ještě v plenkách, zatím tak není známo, o čem přesně by měl připravovaný čtvrtý díl být. Každopádně doufáme, že se bude moct hrdě postavit vedle svých předchůdců. 

V zajetí démonů patří mezi nejúspěšnější hororové série všech dob. Tudíž není divu, že Warneři v ní chtějí i nadále pokračovat dál.

Samozřejmě zatím není známo, kdy přesně bychom se mohli snímku dočkat, ale odhadem by to mohlo být nejdříve někdy v roce 2024.