V roce 2008 představil světu režisér a scenárista Bryan Bertino svůj celovečerní debut jménem Oni (The Strangers), horor o trojici maskovaných zabijáků, kteří terorizují mladý pár v podání Liv Tyler a Scotta Speedmana. A i přestože reakce od diváků a kritiků nepatří mezi nejpozitivnější, z komerčního hlediska si snímek vedl rozhodně slušně. Z rozpočtu 9 milionů dolarů se snímku podařilo vydělat přes 82 milionů. Přesto ale fanoušci museli na pokračování čekat celých deset let. V roce 2018 tak vychází druhý díl jménem Oni 2: Noční kořist, který se dočkal poměrně rozporuplných reakcí. Zatímco někteří film považují za zábavnější a chytřeji napsaný, další o něm mluví jako o hloupém a zbytečném pokračování.

Jak se ale zdá, s celou sérii ještě ani zdaleka není konec. Producent Roy Lee totiž nedávno oznámil, že v přípravě jsou hned tři další díly. 

Podrobné informace o nadcházejících sequelech, například o čem přesně by měly být, zatím neznáme, ale zdá se, že se o ně postará zase zcela jiný režisér. Druhý díl už nezrežíroval Bertino, ale Johannes Roberts, přičemž nyní se zdá, že producenti budou chtít dostat na palubu zase někoho jiného. Lee v rozhovoru pro podcast The Boo Crew taktéž odhalil, že natáčení třetího dílu by mělo začít už někdy během příštího měsíce, do té doby se tak snad dozvíme, kdo přesně má další filmy na starosti. Lee ale v podcastu zároveň sdělil, že se jedná o filmaře, kterého budou diváci znát. Tak se necháme překvapit. 

Jelikož se pracuje hned na třech filmech, je evidentní, že produkční společnost má s celou sérií nějaký velký plán. Je ale zajímavé, že stále drží tolik věcí pod pokličkou. A to navzdory tomu, že s produkcí se už má začít příští měsíc. Se vší pravděpodobností se ale dočkáme nějaké další „home invasion“ zápletky, kde bude skupinka maskovaných psychopatů dělat ze života peklo nějakým nebožákům.

Zhlédli jste oba dva díly hororové série? Co na ně říkáte?