Před několika dny se studio Universal pochlubilo novým klipem na nadcházející hororovou komedii jménem Renfield, ve které se role strašlivého hraběte Drákuly ujal Nicolas Cage. Samotný začátek klipu v černobílém formátu tak zcela jasně odkazoval na legendárního filmového Drákulu z roku 1931 od Toda Browninga, kde nejslavnějšího upíra historie ztvárnil Bela Lugosi. Ovšem nyní se zdá, že se nejedná jen o nějakou pouhopouhou mrkačku.

Chris McKay, režisér nadcházející hororové komedie, nedávno odhalil, že Renfield má být přímým pokračováním Browningova Drákuly. Tudíž upírský hrabě, jehož ve filmu z roku 1931 ztvárňuje Bela Lugosi, je tím tím samým Drákulou, kterého si zahraje Nicolas Cage. To samé bude platit i pro jeho služebníka Renfielda, jehož si ve 30. letech zahrál Dwight Frye, nyní ale té samé postavě propůjčí tvář Nicholas Hoult.

McKay se údajně pokoušel studio přesvědčit, aby snímek Redfield skutečně propagovalo jako pokračování slavné hororové klasiky, ale zdá se, že neúspěšně. Zajímavé přitom je, že Cage údajně čerpal inspiraci nejenom z filmů jako Kruh (japonská verze) a Zhoubné zlo, ale taktéž se inspiroval výkonem Christophera Lee, který taktéž patří mezi nejslavnější představitele Drákuly. 

Necháme se každopádně překvapit, zda se v samotném filmu dočkáme více odkazů na známou Browningovu verzi, ale je to vcelku dost pravděpodobné. Jak už nějaký ten čas víme, děj filmu se bude odehrávat v moderních časech, kdy se Renfield snaží dostat se ze spárů svého upírského pána, aby si mohl žít normálním životem. Ale jelikož Drákula je hrozivou a nesmrtelnou bytostí, může na něco takového rovnou zapomenout.

Renfield se proto musí i po více než stovce let starat o potřeby svého pána, který nepřetržitě dychtí po krvi. Díky tomu ale ovládá mocné nadpřirozené schopnosti, mezi které patří například super síla a super rychlost. Jedné noci tak zachrání život policistce jménem Rebecca Quincy (Awkwafina), se kterou bude zoufalý Renfield hledat způsob, jak se ze sevření pána temnot vymanit.

Z scénářem k filmu stojí Ryan Ridley a Robert Kirkman, který je jedním z tvůrců legendární komiksové série The Walking Dead.

Dále se také ve filmu objeví herci jako Ben Schwartz, Adrian Martinez, Shohreh Aghdashloo, Brandon Scott Jones a Caroline Williams.

Oficiální premiéra v našich kinech je stanovená na 13. 4. 2023.