Už za necelý měsíc bude v kinech premiérovat třetí celovečerní film nesmírně talentovaného režiséra Ariho Astera, který ponese název On se bojí (Beau Is Afraid). Na rozdíl od jeho předešlých titulů, kterými byly skvělé horory Děsivé dědictví (2018) a Slunovrat (2019), bude nadcházející snímek bizarně komediálním dramatem, v němž se hlavní role ujme Joaquin Phoenix.

A přestože Asterův film ještě ani nepremiéroval, mladý filmař v nedávném rozhovoru pro The New York Times prohlásil, že jeho příštím filmovým projektem bude „téměř zaručeně“ western. Podrobenější informace o snímku sice neposkytl, ale zdá se, že hlavní role by se v něm mohl opět zhostit zmíněný Phoenix, který režisérovi evidentně padl do oka. Sám Aster ostatně prohlásil, že čas, který strávil spoluprací s hercem, považuje za nejlepší zážitek svého života. Nebylo by proto vůbec divu, kdybychom oscarového Phoenixe viděli i v režisérových dalších projektech. 

Už v roce 2021 navíc vyšlo najevo, že Ari Aster má v šuplíků hned několik různých scénářů se všemožnými náměty, které chce převést do celovečerní podoby. A to i nadále pod dohledem studia A24, které se podílelo na tvorbě všech jeho vydaných filmů. Hororoví fanoušci ale nemusí věšet hlavu, Aster v minulosti prohlásil, že se k hororovému žánru hodlá jednoho dne určitě vrátit.

A my v to rozhodně také doufáme, protože svými předešlými dvěma snímky, které se spoléhají nikoliv na lekačky, ale na řádně temnou a znepokojující atmosféru, Aster dokázal, že v současnosti patří mezi špičky v žánru. Spolupráci s režisérem si každopádně pochvaloval i sám Joaquin Phoenix, který prohlásil, že i přestože byla jeho role ve filmu On se bojí poměrně náročná, mnohokrát se spolu s Asterem během natáčení nasmáli. Jsme proto velice zvědaví, co pro nás oba dva umělci chystají. 

Co se týče Asterova nadcházejícího filmu, tak hlavním hrdinou by se měl stát poněkud neurotický chlapík jménem Beau (Phoenix), jehož vztah s matkou se dá jedním slovem popsat jako „komplikovaný.“ Následně se vrhne do jaksepatří surrealistického dobrodružství, které pravděpodobně zapříčiní nehoda, jež ho pošle do nemocnice.

Dále se ve snímku objeví také herci jako Michael Gandolfini, Parker Posey, Amy Ryan, Zoe Lister Jones, Nathan Lane, Kylie Rogers a Patti LuPone. Níže se můžete podívat na oficiální trailer.

Oficiální premiéra je stanovená na 20. 4. 2023.