Studio Shudder nám s oním nadělováním hororových novinek rozhodně neubírá na plynu. Nedávno tak zveřejnilo oficiální trailer na psychologický a možná i trochu duchařký horor The Twin, na který se můžete podívat výše. Příběh se zaměří na manžele Rachel (Teresa Palmer) a Anthonyho (Steven Cree). Oba vychovávali identická dvojčata, ovšem v rámci tragické nehody jedno z nich zemřelo. Aby se mohla rodina s truchlením lépe vyrovnat, přestěhuje se na druhý konec světa, přesněji na skandinávský venkov, kde budou moct v klidu léčit své rány na duši. Zprvu se zdá, že všechno bude v pořádku. Ovšem rodinu čekají další krušné a hrůzostrašné chvíle. 

S druhým dvojčetem Elliotem se totiž začnou dít podivné a poměrně dost znepokojivé věci. Brzy tak začne nejenom mluvit jen tak do vzduchu, ale i zírat na svou matku v posteli uprostřed noci. Začne tak být jasné, že rodinu infiltrovala jakási temná síla s nekalými úmysly, která má spadeno právě na Elliota. Ale pokud to podle traileru není jeho zemřelý bratr, tak co by za tím mohlo stát? Ať už to bude cokoliv, Rachel bude muset odhalit celou pravdu co nejdříve, protože jinak hrozí, že s manželem přijdou i o druhé dvojče. Jak ale mohou bojovat proti něčemu, co nejenomže sami nevidí, ale také vůbec neznají? 

O snímek se postaral finský filmař Taneli Mustonsen, který například v roce 2016 natočil experimentální horor Bodom. Se scénářem mu pomáhal jeho dlouholetý přítel a spolupracovník Aleksi Hyvärinen. Snímek byl oceněn jak na filmové události Finnish Film Affair, tak i na jihokorejském filmovém festivalu Bucheon International, kde získal cenu za nejlepší projekt roku. Oficiální premiéra filmu je stanovená na 6. 5. 2022.