Hororový snímek The Night House od Davida Brucknera poprvé spatřil světlo světa už na začátku minulého roku v rámci filmového festivalu Sundance, kde si vysloužil nadprůměrná divácká hodnocení. Díky americkému studiu Searchlight Pictures se však v létě dočká podstatně větší pozornosti, jelikož se objeví ve vybraných kinech. Mrazivý příběh, ve kterém se Rebecca Hall stává náměsíčnou obětí své vlastní minulosti, se nedávno představil v oficiálním traileru.

Představte si, že se každé ráno probudíte a všimnete si podivných změn, které byste během spánku jistě nebyli schopni zapříčinit sami. Podobný teror zažívá Beth (Hall), která se mezi zdmi svého odlehlého domu u jezera vzpamatovává z nedávné smrti svého manžela, jenž hnízdo lásky postavil. Přestože se snaží udržet pohromadě, nedokáže se ubránit nočním můrám, skrze které se její už tak optimismem neoplývající život promění v čiré peklo.

Přečtěte si také: Mysteriózní horor V zajetí míří na Netflix, v roli ďábelské matky se objeví Sarah Paulson

Zneklidňující vize přítomnosti, která na ni volá a vábí ji pomocí děsivé lásky, se začíná vymykat kontrole. Na radu svých přátel proto Beth začne v touze po odpovědích prohledávat věci svého zesnulého manžela. Postupně odkrývá tajemství, která jsou přinejmenším znepokojivá. Jsou krvavé šlápoty, problikávající světla a vrzající schody opravdu důsledkem přítomnosti cizí entity, nebo se jedná o sněním pokřivenou realitu?

Tuto otázku se hlavní protagonistka napínavého hororu The Night House pokusí rozluštit již 16. července 2021, kdy se snímek objeví ve vybraných kinech. Zda se ukáže i na streamovacích platformách, zatím není potvrzeno. Jisté však je, že se ve vedlejších rolích divákům představí Sarah Goldberg, Evan Jonigkeit nebo Vondie Curtis-Hall.