Jistě, Sam Raimi se sice proslavil díky své milované trilogii o Spider-Manovi s Tobeym Maguirem, ale nesmíme zapomenout, že původně začínal jako hororový režisér. Do filmové síně slávy tak vstoupil už v 80. letech, kdy světu nadělil nyní již legendární snímek Lesní duch (The Evil Dead), z něhož poté vznikla slavná hororová trilogie. Po Armádě temnot (1992) to ale Raimi zkoušel také s jinými žánry, včetně toho superhrdinského. Pak ale přišel rok 2009, kde se do hororového světa vrátil se vší parádou.

A to skrze snímek Stáhni mě do pekla, ve kterém si hlavní roli zahrála Alison Lohman. Film, který má poměrně hrůzostrašný konec, zaznamenal úspěch nejenom u diváků a kritiků, ale také v tržbách. Z rozpočtu 30 milionů dolarů se mu celosvětově podařilo vydělat téměř 91 milionů, přičemž fanoušci si celá léta lámali hlavu nad tím, zda se někdy dočkají druhého dílu. 

A teprve nedávno vyšlo najevo, že k němu možná skutečně dojde. Raimi je totiž jedním z hlavních producentů nadcházející sci-fi s Adamem Driverem jménem 65, která u nás bude premiérovat příští týden. V rámci propagace filmu se tak on a režiséři Scott Beck a Bryan Woods rozhodli odpovídat na Reddit vlákně Ask Me Anything na nejrůznější otázky fanoušků. Jeden z uživatelů se posléze zeptal, zda existují nějaké plány na další příběh, jenž by souvisel s filmem Stáhni mě do pekla. A Raimi odpověděl následovně:

„Tým z Ghost House Pictures, který tvoří Romel Adam a Jose Canas, se snaží vymyslet příběh, který by mohl fungovat. A pokud se jim to podaří, těším se, až si o tom budu moct poslechnout!“

Tato odpověď by tak mohla dát fanouškům naději, že na pokračování známého hororu by nakonec mohlo přece jenom dojít. Ovšem ještě se necháme překvapit, co z toho nakonec vyleze. Příběh původního filmu vyprávěl o bankovní úřednici Christine (Alison Lohman), která zamítne žádost starší ženy o prodloužení hypotéky, aby mohla od šéfa dostat vysněné povýšení. Stařena však následně na Christine uvalí smrtící kletbu, která bude mít hrozivou dohru. Stáhnutí do samotných pekel. Christine se tak následně zoufale snaží najít způsob, kterým by kletbu mohla zvrátit. 

Ve filmu se taktéž objeví Justin Long, který si zahrál Christinina kluka Claye. Vzhledem k samotném konci se mnozí fanoušci domnívají, že právě on by mohl v případném pokračování převzít otěže hlavního protagonisty.

Long už navíc v několika hororových projektech působil, za zmínku rozhodně stojí vynikající hrůzný snímek Barbar z minulého roku, který by měl každý hororový fanoušek určitě omrknout. Ale ještě raději nepřebíhejme, stále si totiž musíme počkat na nějaké skutečné potvrzení, že pokračování opravdu vznikne.