Netflix se před nedávnem pochlubil trailerem na nový britský horor s velice „povzbudivým“ názvem Nikdo nevyvázne živý. Jedná se o filmovou adaptaci knihy Adama Nevilla, kde si mladá žena pronajme pokoj v jistém penzionu, z něhož se později vyklube hrozivé místo nočních můr, ze kterého není úniku. Podle traileru to vypadá, že nás čeká lekačková duchařina, která v určitém směru připomíná mix filmů Hereditary a Insidious, což jsou dle mého velice kvalitní horůrky. Povede si stejně dobře i tato netflixová novinka? 

Režisér Santiago Menghini se svěřil, že ho temný a tajuplný svět Nevillovy knihy natolik fascinoval, že ho musel převést do filmové podoby. Při produkci si údajně bral inspiraci z filmu Davida Finchera Úkryt, plus i úspěšného hororového seriálu The Haunting, přesněji z jeho první série Dům na kopci. Nikdo nevyvázne živý není jediná filmová adaptace, která vzešla z děl Adama Nevilla. Podle další z jeho knih vyšel v roce 2017 atmosférický horor The Ritual, ve kterém se partička Britů vydá do hlubokých švédských lesů, kde na ně ovšem čeká jedno pěkně nepříjemné a hrůzné překvapení. A to bude některé z nich stát život.

The Ritual

Zda opravdu z nikdo filmového děje nevyvázne živý se přesvědčíme 29. 9. 2021, kdy Netflix film zveřejní. Pak už se jen musíme modlit, abychom samotné sledování přežili i my diváci. Může se totiž stát, že někdo umře nudou, případně se vyděsí k smrti. Člověk nikdy neví. O scénář se postaral Jon Croker a Fernanda Coppel. Ve filmu si zahrají Cristina Rodlo, Marc Menchaca, Victoria Alcock a další.