Všichni se jistojistě shodneme na tom, že když hrajeme videohry, ve kterých se umírá, tak my sami se naštěstí o své vlastní životy bát nemusíme. Když uděláme při hraní nějakou chybu, odnese to většinou naše postava, za kterou hrajeme, my tak zabědujeme a vykřikneme nějaké to sprosté slovo, přičemž následně si hezky v klídku hru zase nahrajeme. Teď si ale zkuste představit, že budete muset hrát hru, která bude přímo ovlivňovat nejenom vaše okolí, ale i váš život. A pokud hrát odmítnete, čeká vás smrt. Přesně o tom by totiž měl být nadcházející hororový snímek od Netflixu, který nese název Choose od Die. Na oficiální trailer se můžete podívat výše. Jedno je každopádně jasné. Po jeho zhlédnutí vám možná všechny ty těžké volby ve hrách jako Zaklínač, Life is Strange a The Walking Dead budou připadat naprosto banální. 

Choose or Die se zaměří na studentku bez peněz, která se rozhodne zahrát si podivnou survival videohru z 80. let, po jejímž dohrání na ni čeká odměna, která činí 125 tisíc dolarů. Ale věci brzy naberou mnohem temnější spád. Hra totiž začne narušovat samotnou realitu a nutí studentku činit hrozivá rozhodnutí. Neuposlechnutím riskuje smrt. Když totiž odmítne hru hrát, sama se tak může stát její obětí. Hlavní hrdinové tak budou muset projít řadou zkoušek, přičemž na konci na ně samozřejmě čeká i finální boss. Problém je však ten, že mají pravděpodobně jen jeden jediný pokus na jeho porážku. Pokud vám tudíž příběh trochu připomíná nějakou epizodu ze seriálu Černé zrcadlo, tak vězte, že rozhodně nejste sami. 

Snímek bude celovečerním debutem režiséra Tobyho Meakinse, který v minulých letech natočil krátkometrážní horory jako Breathe a LOT254. O scénář se postaral Simon Allen, který zas pracoval na seriálech jako Protiúder, Tři mušketýři a Hlídka. Ve filmu se tak dočkáme herců jako Iola Evans, Asa Butterfield, Eddie Marsan, Robert Englund, Kate Fleetwood, Ryan Gage, Angela Griffin a Joe Bolland.

Oficiální premiéra je stanovená na 15. 4. 2022.