V nadcházejícím snímku Agnes se dočkáme ďábla, který rozhodně miluje ironii. Nejenže se rozhodne posednout jednu ze služebnic božích, ale zároveň to udělá přímo na posvěceném místě. Na diváka tak čeká nové hororové pokoukáníčko, které mu dost pravděpodobně připomene spin-off z roku 2018 na film V zajetí démonů, jenž nesl název Sestra. I zde se totiž dočkáme pěkně děsivých a smrtonosných jeptišek. Kromě samotné hrůzy by ale horor měl divákovi představit i určitá témata na zamyšlení. Například čím vším musí procházet pevně věřící osoby, které znenadání začnou svou víru zpochybňovat, případně zkoumání traumat, za nimiž stojí náboženství jako takové. Ale žádný strach, určitě se dočkáme i nějakého toho exorcismu. 

Děj se bude točit uvnitř tichého kláštera Santa Tereza, přesněji kolem jisté mladé jeptišky jménem Agnes, jejíž agresivní a rouhavé chování vyvolá obavy, že byla posednuta ďáblem. Do kláštera proto dorazí kněz Donaghue a jeho pomocník Benjamin, aby celou věc prošetřili. Nikdo však neví, že Donaghue na místo dorazil ještě s jedním tajemným účelem. Benjamin se mezitím sblíží se Sestrou Mary, která byla nejdůvěrnější přítelkyní posedlé Agnes. Oba dva služebníci boží se tak celou záhadu pokouší rozlousknout, ale jejich metody budou mít bohužel přesně opačný účinek. Svaté místo se tak pozvolna začíná měnit v peklo. 

Film již v létě premiéroval na filmovém festivale Tribeca, ovšem pokud čekáte, že se bude dost pravděpodobně jednat o třetiřadou hororovou podívanou, dovolíme si vás upozornit na to, že první reakce na film jsou z velké části pozitivní. Mnozí navíc mluví o tom, že Agnes je velice neobvyklým hororem, který rozhodně nesleduje šablonu podobně založených filmů. Někteří kritici navíc ocenili jak občasný černý humor, tak i překvapivé aspekty, které by divák od hororu tohoto druhu rozhodně nečekal. Tak uvidíme, zda na tom bude něco pravdy. Premiéry filmu se dočkáme již 10. 12. 2021.