Netflix odhalil první klíčové místo k prozkoumání, které diváky čeká v blížící se čtvrté řadě oblíbeného seriálu Stranger Things. Tvůrci tohoto ikonického projektu v rámci fanouškovské akce TUDUM představili první oficiální teaser, jež napovídá, že jedním z hlavních témat dlouho očekávaného pokračování bude cestování v čase. Zároveň zmínili, že se jedná pouze o jednu ze dvou ukázek, na které se diváci mohou v průběhu online akce těšit.

Název „Creelův dům“ by měl znít povědomě pro každého, kdo sleduje sebemenší aktualizaci castingu pro novou sezónu jedné z vlajkových lodí na vlnách Netflixu. Robert Englund, známý hororový herec stojící za postavou Freddyho Kruegera ve filmech Noční můra v Elm Street, se ve čtvrté řadě Stranger Things objeví jako Victor Creel alias muž, který se na sklonku 50. let minulého století přistěhoval do městečka Hawkins, aby si tam společně se svou rodinou splnil svůj americký sen. A jelikož zakrvácení králíčci ležící před domem nevěstí nic dobrého, hlava rodiny záhy sedí uvězněná v psychiatrické léčebně za brutální vraždu spáchanou krátce poté, co ve viktoriánském sídle zavládlo hřejivé kouzlo domova.

„Svět je plný jasných věcí, které nikdo nikdy nezpozoruje,“ prohlašuje Dustin Henderson (Gaten Matarazzo) před svými kumpány, jež o několik dekád později prozkoumávají útroby krví potřísněného domu. A zatímco démonická atmosféra se zdá být nadobro zažehnána, druhá dimenze známá jako „svět naruby“ oblíbené hrdiny brzy přesvědčí o pravém opaku. Mike (Finn Wolfhard), Lucas (Caleb McLaughlin), Steve (Joe Keery), Nancy (Natalia Dyer) a Max (Sadie Sink) se společně vydají po stopách mrazivé minulosti domu. Ty je zavedou až k cele jeho původního majitele, kterého střeží Jamie Campbell Bower coby sanitář v hrůzu nahánějícím sanatoriu. Dokáže se parta adolescentů vrátit do reality 80. let bez jakýchkoliv šrámů, nebo budou opět potřebovat pomoct Jedenáctky (Millie Bobby Brown)?

Odpověď na tuto otázku nabídne čtvrtá série Stranger Things v průběhu roku 2022, kdy se vůbec poprvé vrátí na scénu s příběhem rozděleným na více míst. Některé z postav zůstaly věrné svým kořenům v prokletém městečku Hawkins, jiné se po zdánlivé smrti Hoppera (David Harbour) musely z lesem protkaného srdce Indiany odstěhovat. My však už nyní víme, že je místní šerif ve skutečnosti naživu, a že je nucen trávit své dny prací v přísně utajené ruské základně pokoušející se o prolomení hranic dvou diametrálně odlišných světů.