Mladý kanadský herec Ryan Grantham si v populárním seriálu Riverdale zahrál poměrně malou roli, přesto je ale se známou sérií asi nejvíce spojován. Zdá se ale, že herci jeho kariéra předčasně skončila. Čtyřiadvacetiletý Grantham se totiž přiznal k vraždě Barbary Waite, jeho vlastní čtyřiašedesátileté matky. Herec ji střelil zezadu do hlavy, když zrovna hrála na klavír. Jak se ale zdá, Grantham měl v plánu ještě další vraždy. A to v nemalém měřítku. Podle stanice CBC měl herec dokonce v plánu spáchat atentát na kanadského premiéra Justina Trudeaua. Hned po vraždě natočil video, vyšel si ven pro peníze, marihuanu a pivo, přičemž pak se vrátil domů, kde experimentoval s výrobou Molotovových koktejlů a sledoval Netflix. Potom přikryl tělo své matky prostěradlem a šel spát.

Druhý den po vraždě, když tělo hercovy matky stále leželo v kaluži krve, Grantham naložil do svého auta tři zbraně, munici, 12 Molotovových koktejlů, kempingové potřeby a vytištěnou Google mapu s pokyny k Rideau Cottage v Ottawě. Grantham se o zabití Trudeaua zmínil jak ve své výpovědi na policii, tak ve výňatcích z jeho soukromého deníku, které byly přečteny u soudu. Grantham si údajně procházel intenzivním obdobím klinické deprese v měsících, které vedly k vraždě, přitom však dobře předstíral, že s ním nic není. Pociťoval také nutkání spáchat násilí a sebevraždu, k tomu se pak připojily pocity sebenenávisti, beznaděje a pocitu viny vůči své matce. Herec měl taktéž údajně velký problém s užíváním konopí.

Uvažoval také o tom, že začne střílet do lidí nejenom na vancouverském Lions Gate Bridge, ale i na univerzitě Simon Fraser, na kterou sám chodil. Nakonec ten den však jel na policejní velitelství ve Vancouveru, aby se ke všemu přiznal. Údajně tak oslovil policistu sedícího v autě, přičemž řekl jenom: ,,Zabil jsem svou matku.“ Tělo zavražděné objevila její dcera, sestra Ryana Granthama jménem Lisa Grantham. Do domu se vydala poté, co jí matka nereagovala na telefonáty ani SMS.

A proč vlastně Grantham svou matku zavraždil? Zprávy říkají, že Grantham se ji rozhodl zabít, aby ji ušetřil před vědomím z násilí, které zamýšlel spáchat. Státní zástupkyně Michaela Donnelly však tvrdí, že se jednalo o neskutečně sobecký čin. Další soudí řízení s hercem by mělo proběhnout během dneška.

Ryan Grantham se objevil ve čtvrté řadě seriálu Riverdale. Zahrál si ale také ve známých filmech jako Jumper a Imaginárium Dr. Parnasse.