Pokud jste fanoušky Agathy Christie, tak byste měli určitě zbystřit. Jeden z jejích největších hrdinů, slavný belgický detektiv Hercule Poirot, se totiž vrací na filmové plátno. A to v nejnovější adaptaci jejího známého knižního díla Smrt na Nilu, kde kníratého detektiva ztvárnil Kenneth Branagh. Na nejnovější trailer se můžete podívat výše. Stejně jako v předešlém Orient expresu, i další díl se bude z převážné části odehrávat na dopravním prostředku. Tentokrát na říčním parníku S. S. Karnak v Egyptě, na kterém dojde k hrozivé vraždě. Kdo za ní však stojí? A jak s ní souvisí milostný trojúhelník, jenž vznikl mezi třemi cestujícími, kteří zároveň patří mezi celou řadu podezřelých? Na to bude moct přijít pouze a jedině Hercule Poirot. 

Branaghova ztvárnění slavného detektiva jsme se poprvé dočkali v roce 2017. A to ve filmu Vražda v Orient expresu, který zaznamenal slušný komerční úspěch. Z rozpočtu 55 milionů dolarů film celosvětově vydělal téměř 353 milionů, tudíž bylo jasné, že se snímek dočká nepřímého pokračování. Toho jsme se měli dočkat už minulý podzim, ale jak už je to v dnešní době poměrně běžné, všechno zhatila pandemie koronaviru. Jednu dobu také hrozilo, že film by musel být kvůli jednomu z hlavních představitelů, kterým byl Armie Hammer, přetočen. Letos na jaře byl totiž herec nařčen ze znásilnění jisté ženy, která svůj příběh popsala na sociálních sítích. Určitá část fanoušků se proto od herce distancovala, ovšem tvůrci Smrti na Nilu se nakonec rozhodli, že žádné přetáčky dělat nebudou. Tak uvidíme, nakolik to ovlivní box office filmu. 

Smrt na Nilu dodnes zůstává jedním z nejslavnějších případů, které musel Hercule Poirot rozlousknout. Dočkali jsme se ho nejen v legendárním seriálu, kde belgického detektiva ztvárnil David Suchet, ale i ve filmu Johna Guillermina z roku 1978. Necháme se proto překvapit, jaké inovace přivede verze Kennetha Branagha, který se zároveň ujal i režie. Film se může chlubit opravdu pořádným hvězdným obsazením, dočkáme se v něm herců jako Gal Gadot, Annette Bening, Ali Fazal, Dawn French, Rose Leslie, Emma Mackey, Sophie Okonedo, Jennifer Saunders a Letitia Wright. Premiéra je stanovená na 11. 2. 2022.