Letošní rok pro fanoušky Henryho Cavilla rozhodně nepatřil k nejlepším. Před několika měsíci je zasáhla poměrně šokující zpráva o tom, že herec opouští seriálového Zaklínače, přičemž po třetí řadě roli Geralta z Rivie přenechá Liamu Hemsworthovi. A teprve přednedávnem přišla druhá dávka šoku, protože Cavill ztratil svou další ikonickou roli. V rámci překopávání celého filmového DC univerza, na které nyní dohlíží režisér James Gunn a producent Peter Safran, se rozhodlo, že Henry Cavill se do role Supermana už nevrátí.

Cavill tak v jednom roce ztratil své dvě snad největší role, díky kterým se z něho stala jedna z nejznámějších tváří Hollywoodu. Ale jak se blíží konec roku, máme zde přece jenom jednu pozitivní zprávu, která by mohla potěšit především herní nadšence. 

Studio Amazon, které se evidentně rozhodlo zadaptovat všechny herní série v historii lidstva, získalo práva na vytvoření filmové/seriálové verze slavné stolní hry Warhammer 40,000 od společnosti Games Workshop. Amazon tak patrně chystá vytvořit rozsáhlý univerz, který se bude skládat nejenom z filmů a animáků, ale i televizního seriálu. A jelikož je Henry Cavill král všech nerdů, který sérii Warhammer zbožňuje od dětství, přičemž ve volném čase se navíc věnuje malováním figurek, tak mu v chystané adaptaci přistála k nohám hlavní role. Kromě toho se na projektu bude podílet jako jeden z výkonných producentů. Cavill se s informací pochlubil ve svém příspěvku na Instagramu, který si můžete prohlédnout níže.

,,Už 30 let jsem snil o tom, že uvidím univerzum Warhammer v hrané podobě. Nyní, po 22 letech zkušeností v tomto odvětví, konečně cítím, že mám dostatek dovedností a zkušeností, abych tomuto univerzu vdechl život.“

Adaptace Warhammeru 40,000 by tak měla být zasazená do vzdálené budoucnosti, ve které je lidstvo v nepřetržité válce s nejrůznějšími bytostmi, vystupují zde tak nejenom mimozemšťané, ale i pro fantasy žánr typičtí tvorové jako elfové a orkové. Značka tak vychází z původní série Warhammer, kterou Games Workshop vydal v roce 1983. Cavill tak všem fanouškům série slíbil, že jim nadělí podívanou, která nebude původní značce dělat ostudu.

Warhammer 40,000 sice z původního Warhammera vychází, ale krapet si překopal pravidla, přičemž se odehrává ve svém vlastním univerzu. Na základě jeho slávy tak vznikly nejrůznější adaptace. A to nejenom knižní a komiksové, ale i videoherní, za zmínku tak například stojí titul Warhammer 40,000: Dawn of War, o který se v roce 2004 postaralo studio Relic Entertainment.

Sám Cavill je navíc velký pařan, otevřeně třeba přiznal, že zmeškal telefonát, který mu měl oznámit, že dostal roli Supermana, protože byl zaneprázdněný hraním World of Warcraftu. O roli Geralta z Rivie se navíc zajímal vždy od té doby, co dohrál třetího Zaklínače, kterého si naprosto zamiloval.

My budeme hercovi každopádně držet palce. A snad mu bude příští rok štěstěna více nakloněna! V roce 2023 se i snad dočkáme více informací o tom, jakou podobu vlastně bude chystaná adaptace mít.