Když se řekne DC Comics, většina z nás si představí Supermana, Batmana nebo Wonder Woman, ale znáte například Helenu Wayne? Jedná se o dceru Bruce Waynea (Batman) a Seliny Kyle (Catwoman), ze které se později stala superhrdinka se jménem Huntress.

Přečtěte si také: DC chystá redizajn klasických hrdinov a nové tváre v evente DC Future State

Poprvé se Huntress objevila již v roce 1977 v komiksu DC Super Stars #17. Na svou superhrdinskou dráhu se dala až poté, co byla její matka vydírána, aby se přidala zpět ke zločinecké kariéře a následně zabita. Huntress se v komiksech objevovala celkem často, tedy do události s názvem Crisis on Infinite Earths, kdy byla odebrána z DC univerza.

Po této události přišli scénárista Joey Cavalieri (Action Comics) a kreslíř Joe Staton (Millennium) s novou podobou Huntress, jež se v civilu jmenovala Helena Bartinelli. Ta původní se však na počátku milénia párkrát objevila v některých dějových linkách DC univerza, ale rozhodně se to nedalo považovat za návrat.

Ten pravý comeback však přichází až teď na konci roku 2020 a počátku 2021. Helena Wayne se vrátí v komiksové sérii Batman/Catwoman, kterou vytváří komiksový scénárista Tom King (Mister Miracle) společně s kreslířem Clayem Mannem (Heroes in Crisis). Navíc se původní Huntress objeví v úplně novém kostýmu. Ten byl zveřejněn na twitterových účtech jak Tom Kinga, tak i Claye Manna.

Helena Wayne v roli Huntress se vrátí v komiksu Batman/Catwoman #4. DC však doposud nezveřejnilo datum vydání tohoto sešitu, takže nezbývá nic jiného než čekat na přesnější informace.