Filmová série o Harry Potterovi je mimo jiné známá i tím, že je pod ní podepsáno hned několik režisérů. Prvním z nich byl americký filmař Chris Columbus, který se ujal režie prvních dvou dílů, tedy Kamene mudrců a Tajemné komnaty. K natáčení třetího dílu se již ale nevrátil, přičemž v rozhovoru pro The Hollywood Reporter uvedl následující důvod:

,,Natáčení Kamene mudrců trvalo 160 dní, což je neuvěřitelně dlouhá doba. A hned po skončení produkce jsme pak začali natáčet Tajemnou komnatu, která zabrala dalších 160 dní. Takže jsme v podstatě nepřetržitě natáčeli po 320 dní. V té době jsem vůbec neviděl své malé děti, které během toho vyrůstaly. Chyběl jsem jim u večeří. Tak jsem si pomyslel, že něco takového přeci nemůžu dělat po dalších šest, sedm, případně osm let. Moje děti zatím vyrostou, aniž bych je pořádně poznal.“

Ve Vězni z Azkabanu režiséra nahradil slavný mexický filmař Alfonso Cuarón, který nám nadělil adaptaci, jež je mnohými fanoušky považována za nejlepší. Ještě před začátkem produkce bylo Cuarónovi nabídnuto režisérství i následujícího dílu, tedy Ohnivého poháru. Cuarón to ale odmítl, protože svou prací na třetím díle by údajně nemohl začít pracovat na čtyřce včas. Už předem tudíž bylo jasné, že Cuarón natočí pouze jeden film ze série. Ohnivý pohár si zas vzal na starost Mike Newell, čímž se stal prvním britským režisérem, co na sérii pracoval. I ten však nakonec zůstal pouze u jednoho filmu, přičemž žezlo po něm následně převzal David Yates. A ten se o filmové adaptace děl J. K. Rowling stará dodnes. Nejenže natočil zbytek všech potterovských dílů, ale taktéž se ujal režie veškerých filmů ze série o Fantastických zvířatech. 

V nedávném rozhovoru nicméně Chris Columbus prohlásil, že by se do kouzleného světa Harryho Pottera velice rád vrátil. Je totiž více než ochotný natočit filmovou adaptaci Prokletého dítěte, které je takovým nepřímým pokračováním celé série. Warner Bros. už v minulosti prohlásil, že ani po Fantastických zvířatech nechce s kouzelnickým světem seknout. Tak uvidíme, co z toho všeho nakonec vyleze.